Belangrijk om weten

11/05/2018: Zipie, een successtory

Zaterdagochtend, 5 mei, kregen we een noodoproep van een dame die als vrijwilliger hielp bij een plaatselijke zwerfkattencampagne. Op vrijdagochtend had ze een poesje opgehaald in een frituur dat daar was binnen gewaggeld in zeer onderkomen toestand. Het beestje was graatmager, uitgedroogd en had een zware luchtweginfectie. Ze wilde niet eten of drinken dus bracht ze het diertje dadelijk naar de dierenarts. Daar werd bloed genomen maar verder kreeg ze geen vocht toegediend of medicatie. Toen de dame haar 's avonds weer ophaalde, was er dus absoluut geen verbetering en de bloeduitslag zou maandag volgen. 

Helaas kon de sukkel daar niet op wachten. We konden gelukkig rekenen op de bereidheid van onze dierenarts die het skeletje aan het infuus legde en medicatie toediende om de slijmen in haar keel en neusje alvast wat los te krijgen. De volgende dag, zondag, haalden we haar op en was ze vinnig en blij met aandacht. Nochtans kon ze amper ademen en eetlust had ze absoluut niet. Het was eender wat we haar voorschotelden; ze keek er niet eens naar. Drinken deed ze gelukkig wel en ze gebruikte dat vocht : haar niertjes werkten dus naar behoren. Maandag bleek trouwens uit de bloedresultaten dat alles prima werkte maar ze bleek wel bloedarmoede te hebben. Vreemd want alle mogelijke oorzaken werden getest en negatief bevonden.

Het werd dinsdag en nog steeds wilde Zipie niet eten. Ondertussen waren we gestart met het toedienen van vloeibare voeding in spuitjes maar die kleine hoeveelheden konden haar absoluut niet in leven houden. Ze moest echt gaan eten. Woensdag had ik plots de ingave om haar uit de unit te halen en mee te nemen naar de Snoezel. Zodra ik haar neerzette ging ze dadelijk iedere poes die er rondliep kopjes geven. Ook Bono, de Maltezer kreeg een aai. Even later liep ze op de eetbakjes af die er nog stonden van het ontbijt en begon ze gretig te eten.

Dit was het beste wat ik voor Zipie had kunnen doen! Nu had ze terug een reden om te eten, leek ze ons duidelijk te willen maken. Die dag en de daarop volgende at ze haar buikje rond: 1,2,3 potjes verslond ze als één maaltijd. Een uur later kwam er een vrijwilligster binnen en draaide ze rond haar benen om nog wat eten. Ze kreeg het allemaal want deze lieverd moest dringend een buikje krijgen.

Gisterenmiddag, donderdag, merkten we plots rozige plekken op: was het bloed, was het braaksel? We konden het niet thuis brengen tot we even later dezelfde plekken opmerkten op het deken waar Zipie zonet gelegen had. Bij controle merkten we datzelfde vocht aan haar poepje. Yep! we hadden de oorzaak van de bloedarmoede: de sukkel had een baarmoederontsteking! Hoe ze dit zo lang verborgen heeft kunnen houden, is ons een raadsel. Ze gaf totaal geen zieke indruk én pas gisteren had ze dit vochtverlies.

In ieder geval brachten we haar vanmorgen direct binnen bij de dierenarts die haar baarmoeder vandaag wegnam : hoge tijd, aldus de dierenarts. 

Geloof het of niet, toen we haar vanmiddag rond 16u weer ophaalden, zat ze rechtop in de mand. Eens thuis gekomen, liep ze er resoluut uit zonder zwalpen en twee uur later zat ze mee te smullen van het diner. Dit is écht wel een kranige dame!

Hoe oud ze is? Geen enkel idee! Toen ze aankwam dachten we stokoud. Ze is trouwens ook doof. Maar nu we haar zo in het oog houden en zien hoe vinnig ze rondloopt, zijn we absoluut niet meer zeker. Ze is in ieder geval super lief en enthousiast. Wie weet krijgt ze nog een eigen plekje bij adoptanten?

Wie in tussentijd Zipie wil steunen met een gift of als meter of peter zal heel dankbaar verwelkomd worden!01/03/2018: Donatie Felix van Hestia helpt honden

Op 27/02/2018 mochten we deze mooie schenking ontvangen die de organisatie "Hestia helpt honden" organiseerde voor de bewonertjes van Het dierenthuisje.

Hartelijk dank aan iedereen die bijgedragen heeft aan al dat lekkers!


17/02/2018: Bericht aan onze peters en meters

Aan onze peter- en meterfamilie laten we graag weten dat we dit keer de editie van Dier & Thuis met alle nieuwtjes over de bewonertjes via e-mail hebben verzonden. Door langdurige afwezigheid van de stadsdrukker zouden de kosten voor de druk van het blad het drievoudige bedragen. Gezien de hoge kosten die de overvolle opvang én de winter met zich meebrengen, waren we van mening dat dit niet verantwoord was. We hopen dat de peters en meters deze mening delen. 

Heb jij als peter of meter de infomail niet toegekregen, is dat omdat we jouw mailadres niet in ons bestand hebben. Laat dan aub even een mailtje aan info@hetdierenthuisje.be.  Peters en meters die geen mailadres hebben, mogen alsnog volgende week een geprinte versie thuis verwachten. 

Dank voor het begrip en dikke knuffel van je pete-/metedier(en)!

15/02/2018: Benefiet in 2019!

In het laatste ledenblad van 2017 vermeldden we dat er een herhaling zou plaats vinden dit jaar in de maand Mei van de benefiet zoals deze die vijf jaar geleden doorging in Brasschaat. We kregen immers het voorstel van twee dames die Het dierenthuisje tijdens de opendeur opzochten. Eerst leek dit alles als muziek in de oren maar door gebrek aan transparantie en communicatie zien we ons verplicht teneinde Het dierenthuisje te beschermen af te zien van deze samenwerking.

Namens de vrijwilligers die de evenementen dragen, is nu besloten om de benefiet in 2019 te organiseren en de organisatie terug zelf in handen te nemen. Dit geeft ons de tijd om er opnieuw een groot succes van te maken met een maximale opbrengst voor de dieren. 

06/02/2018: Het ideale Valentijngeschenk voor een dierenvriend

Is jouw geliefde, vriend(in), dierbare een grote dierenvriend? Dan is dit hét geschenk bij uitstek: een uitstapje naar Het dierenthuisje!

Je kan kiezen uit twee formules:

Dagje Welness tussen de dieren

Ontvangst om 11u met een welkomstdrankje, privé rondleiding, lichte veggie lunch, vrije tijd te besteden tussen de dieren. Uitwuiven om 16u: naar huis met mooi aandenken.  Prijs: 45€ alles inclusief

Tweedaagse Wellness tussen de dieren:

We verwelkomen je op de dag van aankomst om 11 uur en kan je jezelf installeren in je logeerkamer. Na een rondleiding volgt de lunch en daarna kan je je tijd vrij besteden bij jouw favoriete dieren. Omstreeks 17 uur heb je de mogelijkheid om te helpen bij het voederen. Na een heerlijke veggie maaltijd en alle beestjes te slapen gelegd te hebben, ga je naar bed om de volgende ochtend opgewacht te worden door al die lieve knuffels. Je hebt de mogelijkheid om rond 7 uur op te staan en het ochtendleven bij Het dierenthuisje mee te maken. Je wellness uitstapje eindigt vandaag om 16 uur. Prijs: 100€ p.p. inclusief verblijf in twee persoonskamer met sanitaire voorzieningen in nabijgelegen gebouw, 2 ontbijten, 2 lunches en 1 diner. Drank inclusief.  

De essentie van dit arrangement is om tot rust te komen tussen de dieren in een groene omgeving en tijd met hen te spenderen. Je beleeft daarbij een stukje van  "het leven zoals het is bij Het dierenthuisje" en kan daaraan vrijblijvend deelnemen in de mate dat je dit wil en kan.  Een vorm van retraite die je alleen kan beleven of bijvoorbeeld met een vriend(in). 


Beide formules zijn mogelijk in overleg op nader te bepalen data. Bij reservatie en betaling ontvang je een mooie cadeaubon die één jaar geldig is. 

Voor meer info of reservatie mail naar info@hetdierenthuisje.be