Bijzondere verhalen

21/06/2017: Waterpret voor varkens

Dit zouden alle varkens moeten kunnen: https://www.youtube.com/watch?v=EzV-WXOQ-9s19/04/2017: Feest voor de varkens!

De varkens kregen een donatie van enkele kratten druiven die niet meer konden dienen voor menselijke consumptie. Dat is smullen! ze zijn er echt gek op.

Ozy gaf ons zelfs niet de tijd om een bak voor hen uit te kappen.

Dank aan de weldoener!

Heb jij geregeld tuinafval (groenten/fruit) laat het aub weten. Je kan er onze varkens, kippen, konijnen groot plezier mee doen. Ook al woon je op verdere afstand, mogelijk kan een vrijwilliger uit jouw omgeving het meebrengen.

04/01/2017: Geitje Olaf kreeg er een broertje bij

Het bokje dat we op Oudjaar toekregen nadat zijn mama overleden was, kreeg ondertussen de naam "Olaf". Maar niet alleen dat! Hij kreeg ook een vriendje, nl. Igor. Dit bokje werd veel te vroeg geboren waardoor zijn mama geen melk kon geven. De kweker had het kleintje gedurende 6 weken fles gegeven maar nu iedereen terug zijn werk moest hervatten, konden zij het niet meer naar behoren verzorgen.

Igor mag dan wel een maand ouder zijn, hij is maar even groot als Olaf. Het is een opluchting te zien hoe die twee van mekaars gezelschap genieten. Samen vertoeven ze in de voederstal van de stallingen die momenteel verwarmd wordt. Om de drie dagen halen we verse geitenmelk bij de boerderij om ze te voeden. Zopas zijn we te weten gekomen dat we die melk mogen invriezen wat het tijdverlies om het te gaan halen gelukkig zal verminderen.

Momenteel zijn de eerste zorgen hen beide gezond en wel groot krijgen en dan zullen we moeten bekijken of we hen als vaste bewoners bij Het Dierenthuisje benoemen of eerder op zoek zullen gaan naar een nieuwe thuis. Uit ervaring weten we dat dwerggeitjes en varkens niet de ideale combinatie zijn; denk maar aan Sissi en Flippo voor wie ons al langer volgt. Dat zijn zorgen voor later.

We hopen dat Olaf en Igor het geluk mogen treffen om de steun te krijgen van een meter en peter.

==============================================

Op Oudejaarsdag kregen we zonet de vraag om een moederloos geitje op te vangen. Haar mama is vannacht overleden en nu wordt ze verstoten door de andere geitjes. Voor verse geitenmelk is alvast gezorgd.

Mocht iemand ervaring hebben om een geitje van die leeftijd groot te brengen, zijn tips zeker welkom! Dit  hebben we immers nog nier eerder moeten doen. Eerst dachten we er beter aan te doen om het diertje elders onder te brengen bij iemand die wat meer tijd zou kunnen besteden aan het kleine dwergbokje maar nu hij goed geïnstalleerd is in de stalling lijkt het een beter idee om op zoek te gaan naar een soortgenootje van ongeveer dezelfde leeftijd die in dezelfde trieste situatie zit.

Met tips of andere hulp best even mailen aan info@hetdierenthuisje.be

Aan iedereen een hele fijne jaarwisseling gewenst! Denk eraan om tijdig je dieren binnenhuis te nemen in verband met het vuurwerk!!! Wij weten alvast hoe wij gaan vieren : met de papfles in de hand!

Happy New Year!

29/12/2016: Eend Dori zoekt gezelschap!

Eend Dori kwam samen met haar zus Dotti bij ons wonen toen hun eigenaars moesten verhuizen naar een appartement. Ze leefden ondertussen al zo'n twee jaar geleden bij Het Dierenthuisje. Helaas is begin deze week Dotti overleden van de ouderdom. Ze had al langer last van artrose waardoor ze moeizamer liep.

Dori treurt nu erg als enige eend in gans de wei. Daarom zoeken we voor haar terug gezelschap. Weet iemand een Barbarie-eend die opvang zoekt, laat het dan even weten aub. Wel liefst een vrouwtje gezien ze de activiteiten van een jonger mannetje niet meer zou aankunnen met haar stramme pootjes.


24/12/2016: Seppe, Toeria & Vriendje vieren Kerst bij Het dierenthuisje

Net voor Kerst konden we nog drie sukkeltjes helpen die er anders niet goed op stonden.

Seppe, een Yorckje van 13 jaar moest op 23/12 vóór 13 u opgehaald worden om te voorkomen dat hij ingeslapen zou worden. Zijn bejaarde vrouwtje moest naar een tehuis en de dochter kon de zorgen naar eigen zeggen niet op zich nemen.

Toeria en Vriendje werden op straat gevonden en kwamen vervolgens bij onze collega's van Het blauwe kruis te Wommelgem terecht. Beiden zijn echter op respectabele leeftijd en hadden de grootste problemen om zich overeind te houden in het asiel. Ze delen niet dezelfde herkomst maar wel het feit dat ze beiden al ouder zijn en onderkomen waren toen ze toekwamen.

Toeria is een super aanhankelijk poesje. Ze was nog niet gesteriliseerd toen ze gevonden werd. Voor haar is het de hoogste tijd dat ze een warme thuis krijgt. Voorlopig geniet ze hier alvast van een zachte zetel en dat laat ze zien door uitgebreid te trappelen en te spinnen. Hoe komt zo'n lieverd toch op straat terecht!?

Vriendje is al even knuffelig maar hij is wat terughoudender. Voor hem moeten we op de knieën om hem onder de kast of het bed te aaien. Die inspanning wordt dan wel direct beloond met kopjes en luid geronk.

Dit drietal heeft het alvast getroffen dat ze Kerst hier kunnen doorbrengen. We hopen dat vooral Toeria en Vriendje dierenvrienden mogen treffen die hen een liefdevolle oude dag willen bezorgen. Dat zou voor hen het mooiste geschenk zijn waarvan ze kunnen dromen!