Bericht aan vrijwilligers, bezoekers

Beste vrijwilliger, bezoeker,

Om misverstanden te voorkomen, laten we jullie hierbij weten dat vrijwilligerswerk doen nog steeds toegelaten is mits in achtname van een aantal voor de hand liggende maatregelen.
De dieren hebben immers hun verzorging nodig met of zonder Corona in het land.

Ook adopties lopen verder. Je kan best een mail sturen met jouw telefoonnummer waarna we contact nemen voor overleg en het maken van een eventuele afspraak.

Gezien we al zestien jaar zeer intensief bezig zijn met hygiëne bij Het dierenthuisje weten we maar al te goed hoe belangrijk dit ook nu is, zowel voor mens als dier.
Zoals je als vrijwilliger bij Het dierenthuisje ongetwijfeld weet, zijn we daar erg precies in en dat komt jouw gezondheid als helper nu ook zeker ten goede.

Wat doen wij om het veilig te houden:

-we vragen je om NIET te komen als je jezelf niet goed voelt.
-we handhaven de afstand van minstens 1,5 meter van elkaar wat zeer haalbaar is gezien de grote ruimte die hier ter beschikking is. Het werk wordt individueel per ruimte uitgevoerd en pauzeren doen we bij dit mooie weer buiten in het zonnetje. Bij regenweer verspreiden we ons in Prutskes of desnoods via een beurtrol.
-er is verhoogde handhygiëne : wegwerphandschoenen, wegwerpdoekjes, desinfecterende pompjes (die trouwens anders ook al aanwezig zijn maar nu nog in grotere mate). handdoeken, schotelvodden etc. worden meermaals per dag gewisseld.
-breng je drinken mee in een (drink)fles dan vermeld je daar je naam op
-alle materialen die je meebrengt en in de lockers plaatst moeten mee terug naar huis genomen worden bij vertrek (zoals anders ook het geval is)
-we werken enkel en alleen op afspraak (net zoals anders) en beperken steeds eventueel bezoek tot maximaal twee mensen

Voor vrijwilligers die van verdere afstand komen, kunnen we een bewijs van vrijwilligerswerk mailen zodat je dit kan tonen mocht je een controle onderweg krijgen. Als je dit wenst, laat het ons dan per mail even weten aub. Aan kandidaat adoptanten bevestigen we de afspraak via mail zodat je ook een bewijs hebt mocht het nodig zijn.
We vragen je om openlijk te communiceren mocht je je ergens niet veilig of goed bij voelen. Uiteraard nemen wij onze verantwoordelijkheid om eenieder te wijzen op de opvolging van de maatregelen zodat we met z’n allen, inclusief de dieren, er alleen maar beter van kunnen worden.
Iedereen heeft er baat bij dat deze situatie zo snel mogelijk opklaart. Samen kunnen we dit overwinnen!

Bedankt voor jullie inzet en begrip!