Onze kater van de lockdown

Jij kan Het dierenthuisje van die kater verlossen met 1€/maand

We hebben gans de periode van de lockdown nog harder dan anders doorgewerkt zonder enige onderbreking: dag en nacht, zeven dagen op zeven.  Pas nu komt het besef van de zware gevolgen voor Het dierenthuisje en haar bewonertjes. In de media wordt constant aangehaald hoe zwaar bedrijven te lijden krijgen maar wat met een dierenasiel zoals het onze dat niet gesubsidieerd wordt door de overheid en haar inkomsten voor een groot stuk moet halen uit de jaarlijkse evenementen?

Nog steeds hoopten we de openthuisdagen te kunnen laten doorgaan in de zomer maar het is nu duidelijk dat dit niet het geval zal zijn. De voorbereidingen zouden sowieso al aan de gang moeten zijn teneinde van deze dagen een succes te maken maar zolang er geen duidelijkheid is wat de toestemming of verplichtingen zullen zijn van dergelijke evenementen, valt daar niet aan te beginnen. Vandaag is dan ook met pijn in het hart na ernstig overleg besloten om de opendeurdagen in juli en augustus te annuleren.

De geplande rommelmarkt in mei moesten we ook al annuleren en trachten we op te vangen door een online verkoop van deze spullen maar natuurlijk kruipt daar véél meer tijd en werk in plus het kan absoluut niet tippen aan de opbrengst die mag verwacht worden van een echte rommelmarkt.

Dit brengt ons tot het trieste besluit dat we het met heel wat minder inkomsten moeten doen terwijl het aantal opgevangen dieren nog nooit zo hoog was. Alleen al tussen maart en nu kwamen maar liefst 87 poezen toe om nog te zwijgen over het aantal hoevedieren. Helaas hebben we moeten vaststellen dat redelijk wat collega’s de deuren gesloten hielden niettegenstaande de dierenasielen als prioritaire sector mochten doorwerken. Ook verschillende zwerfkattencampagnes werden gestaakt en dat net allemaal aan het begin van de lente wanneer er zo’n nood is aan tijdig handelen om de geboorte van nog meer sukkelaars te voorkomen.  Gevolg is nu een enorm aantal toestromende kittens, al dan niet met mama die nu ook de nachtelijke activiteit extra verzwaren.
Op ons konden de dieren blijven rekenen maar daar betalen we nu de rekening voor.

Daarom hebben we helaas geen andere keuze dan dit probleem bekend te maken en ieders hulp in te roepen want we hebben simpelweg de gederfde centen van die activiteiten nodig om de werking te garanderen die noodzakelijk is voor de bewoners.

Helpen kan je op heel wat manieren die we hieronder opsommen MAAR stel je eens voor dat al onze volgers één euro per maand zouden storten?! Eén euro op rekening van Het dierenthuisje storten is boekhoudkundig heel omslachtig maar dankzij TEAMING worden al die euro’s in één bedrag maandelijks op de rekening van onze bewonertjes gestort! En ja hoor, het is écht betrouwbaar!!! Je kan het trouwens ook te allen tijde opzeggen.

Klik hier voor meer info!

Natuurlijk kan je ook helpen via :
-De online rommelmarkt werd verlengd en aangevuld met héél veel nieuwe artikelen en wordt wekelijks aangevuld.
Trooperen kost je geen cent en is een prachtige manier om te steunen als je online aankopen doet.
-voor een gift op de rekening van onze beestjes ontvang je een fiscaal attest (totaal moet min. 40€/jaar zijn en telt niet voor lidmaatschap, peterschap en andere stortingen waar je iets voor in ruil krijgt) Vermeld dus aub zonder meer “Gift” als mededeling
-en natuurlijk kan je maandelijks steunen als peter/meter of donateur: twee belangrijke families voor onze bewonertjes!

Rekening nummer: BE78 6528 1125 0286