Grijsje en Zwartje

Beide lieverds kregen een warme thuis

===============================

Al heel gauw kwamen reacties voor deze twee seniordames en dat doet ons enorm deugd natuurlijk maar we moeten vast stellen dat voor de poesjes Patouche en Starreke helaas geen enkele reactie kwam. Nochtans hebben zij het even hard nodig! Zij moeten weliswaar naar verloop van tijd liefst buiten kunnen. Hopelijk staat dat hun geluk niet in de weg. 

Vraag aan alle dierenvrienden om de advertentie van Patouche en Starreke zoveel mogelijk mee te verspreiden aub.

=================================================

Dit is een moeilijke beslissing! De twee seniormeisjes eten goed en lijken niet ongelukkig maar zoals gezegd, verblijven ze in een unit waar ze -door de enorme drukte en het vele werk- niet zo heel veel mensen zien. We proberen geregeld eens langs te gaan maar gezien ze nog steeds terughoudend reageren, is niet iedereen even happy om er een tijdje te verblijven als gezelschap. Het zou heel anders zijn als ze zich lieten knuffelen maar dat komt ongetwijfeld als ze wat tijd krijgen én aandacht. Er is alvast verbetering; vooral het tijgerpoesje kijkt al op als we binnen komen omdat we ook steeds wat lekkers bij hebben. 

Toch voelen we ons er niet goed bij; we zouden deze twee sukkeltjes veel liever in een huiselijke omgeving plaatsen maar hier is de kans dan groot dat ze door een kattenluik de tuin inrennen waarna ze als bliksemschichten een tijdlang buiten zullen blijven ronddolen en dat willen we hen niet aandoen. Ze zijn immers enerzijds niet gewend om buiten te gaan én de koude zou in combinatie met de stress wel eens ernstig schade kunnen toebrengen aan hun gezondheid die momenteel nog steeds goed is.

We zijn van mening dat de meest ideale oplossing voor hen een pleeggezin zou zijn. Een rustige plek waar ze warm binnen zitten maar toch in een huiselijke omgeving ook de nodige menselijke aandacht kunnen genieten. We geven het graag een kans! Wie zich geroepen voelt om deze twee bejaarde dames een warme plek te gunnen, is heel welkom om het ons te laten weten via mail aan info@hetdierenthuisje.be

Niet onbelangrijk is dat ze perfect zindelijk zijn! Ze waren gewend om in groep te leven dus andere poezen vormen geen problemen. Het dierenthuisje neemt bij pleegouderschap de kosten van de verzorging op zich en we blijven uiteraard standby met hulp.

====================================================

Deze twee senioren kwamen op 6 december toe. De twee dames zouden negentien jaar oud zijn en hebben altijd samen geleefd bij een oudere dame die twee jaar geleden overleed. De dochter zocht toen voor hen de beste oplossing en dat bleek ze gevonden te hebben door het huis te verkopen aan de plaatselijke fanfare die verder de poezen zouden verzorgen. Het was dan ook een uitdrukkelijke afspraak: de poezen mochten er blijven. 

Nu echter twee jaar later stond plots de verantwoordelijke van de fanfare op haar stoep met de mededeling dat de poezen moesten wijken wegens verbouwingen, maar aldus de man: geen probleem want wij zijn bereid om de kosten van de euthanasie te dragen. De dochter die net als haar moeder een dierenvriend is, wist niet wat ze hoorde en vreesde het ergste. Waar moest ze met zo’n oude dieren nog naartoe?!

De twee oudjes zitten voorlopig nog even in een aparte ruimte zodat ze eerst wat kunnen bekomen van de grote verandering op hun oude dag. Het is nu afwachten hoe ze het verder zullen stellen. Wij gaan er alleszins alles aan doen om het voor hen zo aangenaam mogelijk te maken.

Wie hen wil steunen met peter- of meterschap mag ineens originelere namen bedenken om hen om te dopen.