Black

update 1 september 2024:

Ondertussen maakte Black heel wat veranderingen door.  Van een terughoudende, afstandelijke poes evolueerde hij naar een aandachtvrager, vaak in ruil voor lekkers weliswaar. Hij vertoeft het liefst in het woonhuis waar hij af en toe ook geniet van een aaitje.

Mogelijk is zijn gedrag echter ook veranderd door zijn medische toestand die er helaas niet op vooruit ging. Een tweetal weken geleden brachten we hem naar de dierenarts voor tandverzorging en bloedname. We merkten immers op dat hij soms moeilijkheden had met eten en geregeld ook kwijlde. Er werden heel wat losse tanden verwijderd en ook enkele wortels van afgebroken tanden. Vreemd voor een poes van amper 5 jaar. Uit de bloedanalyse bleek dat zijn nieren het laten afweten. Onder zijn tong trof de dierenarts een plek necrose aan die mogelijk kan wijzen op een aankomend kankergezwel maar evengoed een gevolg kan zijn van de nierproblemen of slechte tandjes.

Het is nu even afwachten hoe die plek zal evolueren. Gelukkig eet hij terug redelijk goed. Het kwijlen blijft achterwege dus hopen we dat de medicatie die hij nu krijgt om de nieren te ondersteunen aanslaat. We zijn voorzichtig positief want het kan ook om een opflakkering gaan waarna zijn toestand pijlsnel kan verslechten.  We blijven dus alert en verwennen hem met veel lekkers.

Hopelijk wordt dit binnenkort positief vervolgd!

==================================

Black arriveerde op 6 mei 2020 en was toen zo goed als kaal. Hij was toen amper een jaar oud en kwam van een zwerfplek waarvan meerdere poezen toekwamen. Black was sociaal maar kon op dat ogenblik niet herplaatst worden vanwege zijn medische toestand die toen ngo onzeker was.  Stelselmatig zagen we hem bekomen en uiteindelijk kreeg de jonge kater zijn vacht volledig terug.  Hij straalde maar genoot zodanig van zijn vrije leventje in de groep dat hij meer afstand nam van mensen.

Black is niet onvriendelijke naar tweevoeters maar heeft er ook weinig nood aan. Aan soortgenoten daarentegen heeft hij echt wel behoefte.

foto van zijn aankomst: