Nalatenschap

Denk aan de dieren in jouw testament

Het dierenthuisje is een door de overheid erkende organisatie en betaalt aldus geen successierechten op wat je schenkt. Dat betekent dat elke euro direct naar de dieren gaat en optimaal benut wordt in teken van dierenwelzijn.

Het dierenthuisje staat niet vermeld in Testament.be om de eenvoudige reden dat daarin enkel grote verenigingen kunnen staan die reeds heel wat legaten hebben ontvangen. De prijs voor een vermelding in dit boek bedraagt immers ca 9000 euro per jaar! Dat geld kunnen wij absoluut niet missen. Wij zijn van mening dat elke euro naar de dieren moet gaan en niet naar één of andere publiciteitsstunt.

Heb je dieren die je aan Het dierenthuisje wil toevertrouwen als jij niet meer voor hen kan zorgen? Laat het ons dan aub op voorhand weten en vermeld het tevens in een testament om misbruik te voorkomen. We hebben helaas al ondervinding met vechtende families om een huisdier van de overledene in huis te nemen tot het testament is uitgesproken waarna het dier in het asiel beland. Vermijd bedragen toe te schrijven aan “zij die voor mijn huisdier(en) gaan zorgen” want dat eindigt meestal op die manier.
Uiteraard kan jouw notaris hier alles over vertellen maar heb je naar ons toe nog vragen? Bel 014/39.47.16 of mail ons : info@hetdierenthuisje.be