Vrijwilligers

Laat ons weten wanneer je komt helpen

Zodra je jezelf hebt geregistreerd voor de online kalender kan je zelf ingeven wanneer en waarmee je een handje wil helpen. Waar we hulp bij zoeken vind je in de informatie hieronder. Op de kalender zijn de grootste tekorten aan hulp aangeduid in paars. Als je op de paarse balk gaat staan dan zie je waarvoor nog hulp gezocht wordt. Let wel: dit zijn de meest dringende hulpmomenten maar dat betekent niet dat je op de andere momenten niet kan komen helpen.

We kijken alvast uit naar jouw hulp! De bewonertjes zullen je met open pootjes verwelkomen.

Online kalender

Registeren

Ben je reeds geregistreerd?
Online kalender

Waarom vrijwilliger worden voor de dieren?

Het dierenthuisje is al elf jaar actief en sinds de verhuis naar een grotere locatie in 2013 is het werk serieus toegenomen. Daarom zoeken we enerzijds mensen die mee willen instaan voor dagelijkse werkzaamheden maar daarnaast zoeken we ook een aantal mensen die bereid zijn om een verantwoordelijke functie uit te oefenen en leiding te nemen.

Iedereen die bij Het dierenthuisje helpt doet dit volledig vrijwillig en met een zekere ideologie voor ogen. Wil jij ook de wereld mee wat aangenamer helpen maken door wat te betekenen voor de zwaksten van onze maatschappij zonder menselijke stem, zijnde de dieren? Lees dan de vacatures even door.

Je vindt zeker iets waarin je jouw capaciteiten kan gebruiken! Maak de wereld een beetje mooier en zet je vrijwillig in voor dieren. Ze geven zóveel terug!

Vacatures vrijwilligerswerk

Alle dagen is er heel wat terugkerend werk zoals het voederen, de medicatieronde, het poetsen van de verblijven en vele bijkomende taakjes. Afhankelijk van het tijdstip waarop je komt helpen, variëren ook de taken. De dag is onderverdeeld in drie delen, nl. de ochtendronde, de taken overdag en de avondronde.

Ochtendronde: start tussen 6.30u en 8.00u. Je kan aansluitend blijven om verder te helpen of enkel voor de eerste zorgen komen helpen. In het laatste geval moet je rekenen op één tot drie uur werk afhankelijk van jouw mogelijkheden. Wil je bijvoorbeeld bij de ochtendronde op een bepaalde dag komen helpen alvorens naar je werk te gaan dan geef je zelf aan hoeveel tijd je kan besteden en wordt de verdere dagplanning op basis daarvan verder aangepast.

Avondronde: start tussen 19.30u en 20u. en neemt ongeveer twee uur in beslag.

Overdag: het meeste werk wordt in de voormiddag verricht maar ook in de namiddag is hulp zeer welkom.

Enerzijds zijn er de taken die met computer worden uitgevoerd waarvoor kennis van programma’s zoals Word en Excel zeer handig zijn. Verder zijn er ook algemene opzoek-, sorteer- en verifiëerwerkjes waarbij geen voorkennis vereist is. Als administratief vrijwilliger kan je op locatie van Het dierenthuisje werken of van thuis uit.
Wil je van thuis uit helpen, dan is de telefoonoproepen beantwoorden op bepaalde dag(en)/uren zeker een optie. Er is geen voorkennis vereist.
Als vertalen je aanspreekt, kan je zeker veel betekenen voor de Engelstalige volgers van Het dierenthuisje en dat zijn er aardig veel.
Als je creatief bent van geest en mee wil zoeken naar originele en structurele oplossingen ga dan samen met anderen aan tafel zitten om plannen vorm te geven.
Als je jezelf ziet als een goede teamleider met verantwoordelijkheidsgevoel en discipline dan is dit mogelijk een taak die je veel voldoening zal geven. Je zorgt mee voor een goede planning van de taken en zet nieuwe helpers op weg.
Verspreid over het jaar krijgen we de mogelijkheid om bij dierenspeciaalzaken en tuincentra die eveneens dierenvoeding en toebehoren verkopen, een voedselinzameling te houden voor onze bewonertjes en de velen die we voederen via zwerfkattencampagnes. Daarvoor hebben we steeds dierenvrienden nodig die onze diertjes ter plaatse vertegenwoordigen. Waar, wanneer en hoeveel uur je wil helpen, bepaal je zelf. Is vervoer een probleem dan kunnen we altijd bekijken of het mogelijk is om mee te rijden met een andere vrijwilliger.