Zoektocht naar

VAATWASSER STUK: help!

De vaatwasser waarmee twee maal dagelijks zo’n zestigtal potjes mee afgewassen worden, is na twaalf jaar stuk. Hij weigert enige dienst. Een bereidwillige technieker heeft de vaatwasser eens bekeken en nu blijkt dat er enkele cruciale onderdelen moeten vervangen worden wat zou resulteren in hoge herstellingskosten met dan nog niet de zekerheid dat er binnen korte tijd geen ander onderdeel vervangen zal moeten worden.

De afwas is twee mal daags een erg groot werk waar veel tijd in kruipt terwijl de vaatwasser heel wat tijd bespaart alsook water. We hebben alle tijd nodig voor de verzorging van de dieren dus hebben we op korte termijn een vervanging nodig. Gezien het toestel twee maal daags gebruikt wordt, moet het dit werk zeker wel aankunnen en hopelijk weer voor tien jaar of langer. Na wat opzoekingswerk hebben we een toestel gevonden dat energiezuinig is, perfect geschikt is voor plastic potjes en de juiste grootte heeft: een Siemenstoestel aan de prijs van 772€.

Daarom lanceren hiervoor een inzamelactie. Elke gift op de rekening van Het dierenthuisje (BE78 6528 1125 0286) is uiterst welkom.  Niet te vergeten: voor giften vanaf 40€/jaar op rekening van Het dierenthuisje ontvang je een fiscaal attest. Via “Teaming” kan je ook steunen door 1€ bij te dragen. Vele kleintjes maken grote!

===============================================================================================
De volgende zaken zijn steeds welkom:

  • Tombolaprijzen
  • Voeding voor de dieren

Je kan ons ook helpen door mee te zoeken naar:

  • Ideeën om geld in het laadje te brengen voor de bewonertjes
  • Creatief op zoek te gaan naar zaken om zelf te vervaardigen ten voordele van Het dierenthuisje
  • Goedkoop drukwerk
  • Adressen waar we een voedselinzameling mogen houden
  • Adressen voor het plaatsen van een collectebus

Of wil je helpen door:

  • Op een braderij of een voedselinzameling te gaan staan voor vzw Het dierenthuisje
  • Het ophangen van posters voor onze evenementen

Planten gezocht

Wie heeft planten staan die te groot zijn geworden of in de weg staan en wil die schenken als schaduwplek voor de dieren?

We hebben al heel wat aangeplant, maar het terrein is groot en gezien het een weiland was, moet er dus nog veel aangeplant worden. Het is de bedoeling dat -net als in Brecht- vele schaduwrijke hoekjes gecreëerd worden met verbergmogelijkheden.

Groot was onze verbazing toen we op 16 september 2016 de brief die je hiernaast kan lezen in de brievenbus vonden. Een onverdraagzame persoon die het licht in onze diertjes hun oogjes niet wil zien schijnen heeft de alom machtige afvalbeheermaatschappij IOK op de hoogte gebracht van onze “malafide praktijken”, nl. het inzamelen van wat lege toners en ijzer. Er wordt in de brief ook gesproken over textiel maar dat is enkel onder een paar vrijwilligers even aan het licht gebracht enkele maanden geleden maar nooit effectief uitgewerkt…

Zo wordt de dieren weeral iets afgenomen; het gaat om zo’n € 100 maximum! per kwartaal… Te gek om je waardigheid daarvoor teniet te doen, toch?

Lege cartridges

Vanaf nu mogen we enkel nog toners/cartridges inzamelen die we laten verwerken door Recyca, de firma waarmee we in het verleden ook steeds goed hebben samen gewerkt. Je kan ze ook binnen brengen te Hoboken bij “Janfixingthings”. Klik op de advertentie hiernaast voor meer details. Aarzel niet om het daar binnen te brengen . Het komt zeker ten goede van de diertjes! Stuur een mailtje naar Janfixingthings@gmail.com als je wat wil binnen brengen.

Klein ICT materiaal mogen we gedurende twee weken per jaar inzamelen dus zodra we die acties plannen zullen we dat zeker tijdig melden via de website.

Ken je een firma die de cartridges wil laten ophalen voor verwerking door Recyca dan kan die firma de opbrengst daarvan doneren aan Het Dierenthuisje. Uiteraard een heel mooi initiatief!