Afkoelen!

Niet alleen voor ons is het warm! De dieren weten er ook van. De ventilator was stuk sinds de laatste zomer dus moesten we een nieuwe bestellen. Die kwam rond de middag toe en werd direct in mekaar geknutseld om Jessie ermee te verblijden én te beschermen tegen de vliegen. Die vliegen zijn immers echt een nachtmerrie als je met dieren zit die gewond zijn en/of incontinent zijn. En laat er zo nu eenmaal redelijk wat rondlopen hier. Om de haverklap controleren is een noodzaak om te voorkomen dat er larven van profiteren. Maaike kan daarover meespreken! Zij stelt het trouwens nog steeds goed in het gezelschap van haar twee leeftijdsgenootjes. Morgen komt de dierenarts om haar nog eens te controleren!

Het warme weer brengt veel werk met zich mee. Naast de controlebeurten in verband met insecten moet het water nu zo’n vijf keer per dag verschoond worden. Zeker bij de kippen, konijnen, varkens,… is dat een noodzaak. De jongste varkens komen nog amper uit hun zwembad terwijl hun grotere en oudere soortgenoten wachten tot ze de waterslang horen sissen. Dan komen ze zo snel ze kunnen aangewaggeld om één voor één een douche te krijgen en vervolgens in het zand te gaan schuren.

Extra parasols werden bijgezet op het terrein en alle mandjes zijn voorzien van frisse doekjes in plaats van dekens. En wij als vrijwilligers doen ons tussendoor tegoed aan gekoeld limoen-muntwater!