Maaike is thuis!

Vrijdagavond 21/6 mochten we Maaike bij de dierenarts ophalen. Ze verblijf nu in een logeerkamer samen met twee leeftijdsgenootjes die eerder vorige week toekwamen. Sinds gisterenavond spelen en slapen ze samen. We houden haar uiteraard nauwgezet in het oog: hun kamer wordt angstvallig vliegenvrij gehouden, haar staartje wordt ingesmeerd met honingzalf en ze krijgt antibiotica.

Hoe ziet de nabije toekomst eruit voor Maaike? Voorlopig kunnen we niets anders doen dan deze zorgen toedienen. Zodra de wonde wat geheeld is, kan de staart, waarvan een groot stuk nu al afgestorven is, geamputeerd worden. Dit moet echter nog goed overwogen worden want sowieso mist ze een stuk huid om over het restant van de staart te hechten.  De dierenarts spreekt erover om te trachten van een huidplooi vanop de rug te gebruiken maar dat zal de toekomst moeten uitwijzen. We zijn alvast met een specialist in contact. Het risico op incontinentie als de operatie niet slaagt, is groot. We kunnen dus zeker geen risico nemen.

Tot nu toe bedragen de medische kosten 215€ waarvan het grootste deel voor medicatie is. Elke gift is zeer welkom!

Met het oog op de operatie die er sowieso aankomt, zoeken we voor deze lieverd meters en peters om haar hierin te steunen.