Maaike wordt geopereerd

Vanmorgen kwam de dierenarts langs om Maaike te controleren. Zoals voorspeld zou ze tegen het einde van deze week terug onder narcose moeten om de necrose nog eens te verwijderen. Ze besloot om vanmiddag reeds te opereren en was quasi zeker dat ze de staart ineens zou kunnen amputeren. Eén en ander zal duidelijk worden als ze onder narcose is en er verder onderzoek op het staartje mogelijk is.

De kunst is om minstens (en eigenlijk ook maximaal) twee staartwerveltjes te laten zitten om te vermijden dat ze incontinent kan worden. Zodra ze kan voelen waar die twee werveltjes eindigen weet ze ook hoe lang het staartje dan nog is en hoeveel huid er nodig is om dat te “bekleden”. Het is dus even afwachten of het kan opgelost worden met een omslag van een huidplooi op haar ruggetje.

We duimen dat ze er op die manier vanaf komt! Vanavond zullen we meer weten… In tussentijd wachten wij vol spanning maar ook haar vriendjes Britje en Broes hopen haar snel terug te zien!