Wat is het beste voor Misty?

Naast het goede nieuws voor Pasha nog meer prachtig nieuws want ook Misty krijgt een thuis!

De toegewijde adoptanten die onlangs het blinde oudje Orange adopteerden, gaan zich ontfermen over Misty. Zaterdag krijgt ze nog eerst een acupunctuursessie zodat ze zondag helemaal paraat is voor de verhuis naar haar verwenplekje. Wat zal ze genieten!

Momenteel nemen we haar mee in bed omdat we overdag niet voldoende tijd hebben om haar te knuffelen. Zo goed als gans de nacht ligt ze te knuffelen en te spinnen… en overdag slaapt ze. Het is prachtig om haar te zien genieten maar we zullen wel blij zijn als het zondag is!

Weer een opdracht die eerst onmogelijk leek, volbracht!

=================================

Misty komt van héél ver! In November werd ze in beslag genomen en door een collega uit de Rupelstreek opgevangen. Het beestje kon totaal niet lopen doordat haar voorste poten volledig stram stonden. Ze hield ze recht voor zich uit en kon ze niet plooien. Toen RX genomen werden, bleek dat ze over gans de rug papegaaienbekken heeft. De druk op het ruggenmerg was zodanig groot dat het verlamming veroorzaakte. Drie specialisten gaven de bezorgde verzorgster weinig hoop dat Misty ooit nog zou kunnen lopen, maar ze redeneerde dat Misty niets te verliezen had en liet haar toch opereren.  En gelukkig maar! Na de operatie ging ze in behandeling bij Geertje Van Gompel, de specialiste uit Kontich waar Jessie ook gaat voor accupunctuurbehandelingen.

En het lukte! Misty begon weer te bewegen en na een hele lange weg afgelegd te hebben, kan ze terug stappen. Als je niet weer hoe ze een half jaar geleden voor quasi dood lag, zou je nu waarschijnlijk denken dat het zielig is maar dat is het dus écht niet! Misty geniet van het feit dat ze pijnvrij kan bewegen onafgezien van het feit dat ze nog erg wankel op haar pootjes staat. De afspraak was dat ze na de accupunctuurbehandelingen naar ons zou komen en dat werd een feit op zaterdag 8 juni.

Ze is een bloem van een poes! Een zalig, lief karakter en ze geniet van alle geurtjes en kleurtjes. Je ziet haar open bloeien. Er is één ding dat wij haar niet kunnen geven: een schoot, een arm om in te liggen, te knuffelen. Natuurlijk proberen we haar wens voor aandacht zo goed mogelijk in te huldigen maar met een groep van honderd poezen waarvan heel wat “bijzondere gevalletjes” die extra noden hebben, is het simpelweg onmogelijk om er constant voor haar te zijn.

Het is voor ons erg moeilijk om de beslissing te nemen of we Misty al dan niet nog een kans geven op adoptie. Natuurlijk willen we het haar dolgraag gunnen maar we moeten zeker zijn dat de mensen waar ze terecht komt haar ook effectief dat extraatje kunnen geven dat ze hier moet missen. Een gezin waar overdag iemand thuis is zodat ze die aandacht mag krijgen die ze zo nodig heeft. Waar ze gemasseerd wordt zodat haar spieren nog verder kunnen ontwikkelen,…

Voorlopig zetten we Misty nog niet onder een bepaalde rubriek op de website en wachten mogelijke reacties af van grote dierenvrienden die zich geroepen zouden voelen om Misty die unieke liefdevolle thuis te schenken. Ze is ook heel sociaal met poezen en honden maar ze mogen haar natuurlijk niet opjagen.

In tussentijd duimen we met volle overtuiging voor deze schat!