Aankoop koelcel: stand van zake

Wauw! hoe schitterend dat er al zovele giften gedaan werden voor de koelcel om de groenten en het fruit van de hoevedieren te bewaren. Momenteel werd er in totaal 1720€ gesponsord via Facebook en rechtstreeks op de rekening van Het dierenthuisje.

We hopen dat het lukt om de rest van het bedrag, zijnde ca 1050€ ook nog bijeen te krijgen. We hebben de koelcel vandaag besteld zodat deze in de loop van de week zal geleverd worden want we kregen vanmorgen de melding van de appelboer dat we vrijdag een groot deel appels mogen komen halen gezien hij het seizoen sluit en dan gedurende een tweetal maanden geen appels of peren verkoopt. We moeten deze dan wel koel kunnen stockeren want anders zijn ze allemaal rot na een week en hebben we er geen voordeel bij.

Wie helpt aub dit bericht te verspreiden? Hoe meer bereik het heeft, hoe meer kans we maken om het volledige bedrag bijeen te krijgen. Alvast héél hartelijk bedankt!!!!

=======================================================

Het zat er aan te komen: de oude koelkast waarin de groenten voor de hoevedieren worden bewaard, heeft het nu definitief begeven. Het warme weer is haar teveel geworden blijkbaar.

Komt daar nog eens bij dat net nú we een prachtig voorstel gekregen hebben van een groentenboer uit Limburg om één maal per week alle groenten die we nodig hebben gratis te komen afhalen. Dat betekent naast de 5 kratten appels die we per week bij de fruitboer halen nu ook nog een 10tal veilingkratten groenten. Dat is niet in een normale koelkast te krijgen.

We zijn dus met spoed opzoekingen gaan doen over koelcellen en komen tot de conclusie dat ze tweedehands nog heel duur zijn én het niet te betrouwen is of ze dan nog wel energiezuinig werken. Een oude koelcel kan immers héél veel energie kosten terwijl de nieuwe zeer energiezuinig zijn.

Wel is het zo dat de groenten en fruit die we nu aanschaffen voor de hoevedieren een maandelijkse kost bedragen van zo’n 300€. Als we dat gratis kunnen krijgen en we het fris kunnen stockeren zodat we er een week mee verder kunnen dan valt die kost volledig weg! Dat maakt dat de koelcel plots wel een zeer aanvaardbaardere kost is. Neemt niet weg dat het een hele hap uit het budget is die we eigenlijk niet kunnen missen in een overvolle opvang.

Dankzij enkele vrijwilligers die firma’s hebben vergelijken, komen we tot deze koelcel als beste uitkomst qua grootte, prijs én kwaliteit.

Prijs inclusief motor én koelstofvulling + BTW: 2776,95€

Wie helpt deze aankoop te financieren aub? met vele kleinere bijdragen komen we er mogelijk wel???