Help! Weer een zorgenkindje erbij…

Vrijdag (2/8)  kregen we een bericht door over een poesje dat diezelfde dag verlamd binnen gebracht was bij een dierenarts te Antwerpen. Het diertje was vermoedelijk slachtoffer van een aanrijding. Helaas kreeg het jonge kattinnetje niet veel respijt want de dierenarts zou haar ’s avonds inslapen als de eigenaar zich voor die tijd niet gemeld had. Niet echt redelijk en absoluut niet fair naar het jonge poesje toe, oordeelden wij. We gingen te rade bij de dierenarts te Kontich waar we steeds heen gaan met verlammingen voor acupunctuurbehandelingen. Gelukkig vonden we quasi dadelijk een vrijwilliger bereid om het beestje op te halen bij die dierenarts en voor controle naar de andere dierenarts te brengen.

Daar werd geconstateerd dat ze een bekkenbreuk had opgelopen en dat ze gedeeltelijk uitgedroogd was. Voorlopig kon geen RX genomen worden omdat dit te pijnlijk zou zijn.  De dierenarts diende haar vocht toe en verder gaf ze de raad om het poesje in een bench te laten bekomen gedurende enkele weken en dan te starten met de acupunctuur.

Zo kwam de lieverd sterk onder de indruk hier toe. We installeerden haar in een bench in de Snoezel waar ze al gauw in slaap viel. Eten had ze nog niet willen doen maar gelukkig heeft ze wat eetlust gekregen tegen het einde van haar eerste dag bij ons.  Uiteraard krijgt ze pijnstilling maar voorlopig kunnen we verder nog niet veel doen. Helaas lukt het haar nu ook niet om zelfstandig te plassen dus weer een zorgenkindje bij. Duimen maar dat dit veranderd eens haar bekken wat hersteld is en we met de acupunctuur kunnen starten.

We doopten dit sukkeltje “Assepoes”.  Help ons aub meters/peters te zoeken om haar te helpen verzorgen door dit bericht te delen. Wie haar wil steunen, kan haar uiteraard ook morgen bezoeken op de opendeurdag. Alvast bedankt om dit bericht te delen!