Ten gevolge van de drukte…

Beste dierenvriend,

Je voelt je ongetwijfeld betrokken bij Het dierenthuisje en haar bewonertjes zodat je onze website of Facebookpagina volgt. We trachten steeds om deze dagelijks te updaten maar door de zeer intense zorgen van de zéér talrijke bewonertjes lukt het ons niet om alles direct te vermelden.

Zowat dagelijks zijn er heel wat veranderingen te melden maar de zorgen hieromtrent vragen veel werk en energie en natuurlijk gaat dat voor. Vele collega’s houden momenteel de deuren gesloten voor nieuw toekomende dieren, zeker als ze al wat ouder zijn, terwijl wij ons uiterste best blijven doen om alle dieren te helpen. Helaas kunnen we niet alles binnen de week oplossen terwijl ons vaak het mes op de keel wordt gezet. Dit maakt het ook emotioneel erg zwaar.

In een notendop laten we alvast weten dat Assepoes het heel goed stelt en nu dagelijks haar behoefte zelfstandig doet op een enkel plasje na maar dat komt vast en zeker goed. Voor haar doen we nog een laatste oproep om de centjes bijeen te krijgen voor de heupoperatie.  De medische kosten van de vele nieuwkomers die er vaak erg aan toe zijn lopen ook erg op zodat een maandelijkse dierenartsfactuur van om en bij de 2500€ en meer geen uitzondering is.

Elke euro is dan ook van erg groot belang voor deze dieren want zonder de steun van de dierenvrienden die Het dierenthuisje een warm hart toedragen, kunnen we dit werk niet blijven bekostigen. Ze verdienen die hulp één voor één!

In opvolging van de openthuisdagen verzamelen we nog steeds munten (koper of welke kleur ook) in een grote kruik. Dus elk centje welkom!

Wie graag initiatief wil nemen om een actie op te starten of een evenement te organiseren is heel welkom om het ons te laten weten. We hebben er zelf momenteel niet de tijd of energie voor maar de dieren kunnen het dubbel en dik gebruiken. Dank aan de mensen die ondermeer via Facebook een inzameling houden ter ere van hun verjaardag of dergelijke!

Verder nog even meegeven dat we nog steeds nood hebben aan helpende handen voor allerlei zaken: verzorging en onderhoud van de dieren en hun verblijven, hulp bij massage van Jessie, gezelschap bij de kittentjes, ophalen van groenten in Herk-de-Stad nu de persoon die hiervoor zorgde een ongeluk heeft gehad, helpen plukken van appels/peren, herstellen van een aantal buitenverblijfjes, enz…

Kan/wil je helpen? mail dan aub!