Hopelijk wordt deze lieverd gemist!

Vanmorgen (24/10) kregen we een oproep van een man uit Geel met de melding dat er in zijn veranda een haast levenloze kat zat. Bij navraag bij de buren bleek deze van niemand te zijn, vertelde hij dus moest het dier zo snel mogelijk hulp krijgen. Toen het dier bij onze dierenarts toekwam was hij erg uitgedroogd, bleek blind te zijn en volledig in de war. Het gaat om een gecastreerde kater die helaas niet gechipt was. Op zicht zouden we hem als senior bestempelen maar zijn tandjes lijken eerder van een poes van ca 6 à 8 jaar. Hij moet rond en gezond geweest zijn maar helaas is hij dat nu niet meer en hij heeft op zijn achterhand klitten in zijn vacht. Hij moet dus toch al even op de dool zijn. Er werd vandaag bloed ingezonden naar het labo om een eventuele oorzaak van zijn blindheid te achterhalen en meer te weten te komen over zijn algemene toestand.
Gezien zijn zeer aanhankelijke houding naar mensen toe zijn we er zeker van dat hij een warme thuis heeft gekend. Daarom hopen we dat we zijn thuis kunnen terug vinden. Ons vermoeden is dat hij blind is geworden en daardoor op de dool is geraakt en zo zijn thuis niet meer weet te vinden. Een andere denkpiste is dat hij achtergelaten werd bij verhuis of overlijden en daardoor verplicht werd te gaan zwerven waarbij zijn gezondheid achteruit gegaan is en hij bijvoorbeeld een herseninfarctje heeft opgelopen.
Hopelijk weten we morgen meer na contact met het labo. Nog meer hopen we dat “Mil”, zoals we hem nu noemen, zijn eigen thuis mag terug krijgen! Hij drukt zich echt tegen ons aan op zoek naar geborgenheid. Deel aub dit bericht zo ruim mogelijk zodat hij de kans om naar huis te kunnen niet misloopt.
We duimen voor deze lieverd!