“gidsen” gezocht om bezoek rond te leiden

Het dierenthuisje wordt de laatste tijd overspoeld door vragen om op bezoek te komen met groepjes. De vraag komt vaak van scholen, maar ook van sociale instellingen en allerlei groeperingen teneinde kennis te maken met de werking van onze opvang én meer te weten te komen over de problematieken.

Dit is voor de vrijwilligers die de dagdagelijkse taken op zich nemen helaas veel te tijdrovend maar evengoed is het van belang dat we deze mensen kunnen verwelkomen. Sensibilisering is immers een grote stap in de goede richting naar meer dierenwelzijn. Om te voorkomen dat de bezoeken ten koste zouden gaan van de verzorging van de dieren groeide het idee om op zoek te gaan naar mensen die deze taak op zich willen nemen.

Voor dit vrijwilligerswerk moet je uiteraard sociaal zijn en in het bijzonder goed zijn in omgang met kinderen en mensen met psychische of lichamelijke beperkingen. Dagen en uren zijn bespreekbaar. Aan het programma wordt gewerkt dus wie wenst kan daar ook nog een bijdrage in leveren.

Ben jij vlot in omgang en kan je geregeld een dagje vrijmaken? Laat het ons weten via mail.