Voor Kitty start gelukkig al een nieuw leven

De lieve Kitty kreeg vandaag al een liefdevolle thuis waar ze snel over haar verdriet zal zijn dankzij veel aandacht en verwennerij. Blijft haar dementerend vrouwtje nog achter maar we hopen dat we de pijn wat kunnen verzachten door af en toe wat goed nieuws en foto’s door te sturen via haar zoon.

=================================

Kitty, onrechtstreeks slachtoffer van Covid-19

Dit is een intriest verhaal dat ons niet onbewogen laat. Meer nog, empathisch als we zijn, treft het ons zeer diep.

Kitty was de poes van een dementerende dame die enkele maanden geleden verhuisde naar een serviceflat. Omdat vrouwtje en poes mekaar zodanig hard nodig hadden, werd toegestaan dat Kitty mee verhuisde. De zoon ging geregeld de poes verzorgen en de verpleging en poetshulp hielden ook mee in het oog dat het diertje op tijd en stond haar verzorging kreeg. Nu echter werd de zoon niet langer toegelaten om het tehuis te betreden en de verpleging kon het er niet meer bijnemen. Gevolg: de poes moest zo snel mogelijk weg en niet voor tijdelijk maar definitief.

De zoon vertelde hoe hij zijn moeder niet kon troosten, enkel aan telefoon, maar dat hij hoorde hoe zij eronderdoor gaat zonder enig sociaal contact en nu ze ook nog het enige waarmee ze haar oude dag kon delen moet missen. De poetshulp die de poes bij haar vrouwtje in de transportmand zette om haar er weg te halen, vertelde dat ze ontroostbaar was.

Het is zeker niet onze bedoeling om een debat te starten over Covid-19 en de huidige maatregelen maar we stellen wel vast dat wij waardiger omgaan met onze dieren als er momenteel wordt omgegaan met mensen. De poes vindt ongetwijfeld heel snel een liefdevolle thuis en zij zal binnen enkele dagen hopelijk de veranderingen teboven zijn; dat is het enige waar wij nu voor kunnen en zullen zorgen. Maar de bejaarde dame die alleen achterblijft in haar dementie én haar kamertje zal dan mogelijk niet sterven aan Corona maar zou dat haar ergste zorg zijn??!