Fantast dumpt 3 kittens

Telkens weer denk je dat je het ergste wel meegemaakt hebt, maar toch zijn er nog bedriegers die alle verhalen kloppen. Zo kregen we vorige week een telefoon van een man die haastig vertelde dat hij zonet op een parking van de autostrade gestopt was en daar zowaar een camionette had zien stoppen die snel een doos afzette. Hij was er direct naar gaan kijken, probeerde nog de nummerplaat te noteren maar helaas niet gelukt en… er zaten drie kittens in die doos! De vrijwilligster die op dat ogenblik telefoonpermanentie had, belde ons direct op met de vraag of de kittens konden gebracht worden. Hij had wel de vraag gesteld of hij er toch niet voor moest betalen? Toen maakten we de eerste keer een bedenking bij het verhaal want wie gaat nu die vraag stellen als je zoiets net meegemaakt hebt? Maar goed, we geven door dat hij de diertjes direct mag brengen. Hij was immers niet ver van Geel op dat ogenblik, zo had hij verteld.

Een klein uur later waren de kittens nog niet toegekomen. Blijkbaar had hij in tussentijd terug contact genomen om het adres na te vragen en vermeld dat hij de diertjes in de loop van de dag zou brengen. Toen ging een tweede lichtje branden. We belden hem op maar kregen het antwoordapparaat en spraken daar een korte, kordate boodschap in dat we de kittens al lang verwacht hadden. Een kwartier later stond hij hier met een transportmand. Toen ik zei dat dit geen doos was, haalde hij een heel verhaal boven. Hij had zijn vriendin gebeld en die had gezegd dat ze de diertjes eerst zou eten geven en in een mand zou zetten voor het verder transport. Dat waren ze allemaal snel gaan lenen want tja, ze konden zelf geen dieren houden want hij was ó zo ziek!…

De man had een gans verhaal bij over wat ze allemaal al voor dieren gedaan hadden. Ja hoor, echte dierenvrienden!!!??? Terwijl meneer de huichelaar zijn grootse verhalen ten tonele bracht aan andere vrijwilligers distantieerde ik me met de kittens en installeerde ze in een unit zodat ze konden bekomen van wat ze ook doorgemaakt hadden. Het voelde niet goed aan maar ik wilde er eigenlijk op dat ogenblik gezien de drukte niet op doordenken.

Eén dag later krijgen we een mail van een dame die vertelt: Nu had ze toch iets vreemd voor, zo begon ze haar mail. Ze had contact gehad met een vrouw bij wie ze twee kittens eind deze week zou ophalen. Nu had ze terug contact genomen om concreter af te spreken en zo had ze net vernomen dat de kittens gisteren naar een asiel in Geel waren gebracht. Het ging om een getijgerd kattinnetje en een zwart katertje. Ik vroeg de dame om me de foto’s door te sturen die ze gekregen had en ja hoor!!!! Het waren drie foto’s : twee zwartjes en één tijgertje en laat ze nu toch wel sprekend gelijken op het drietal uit de doos!

Toch niet te geloven!!!??? Hoe kunnen zo’n mensen nog in de spiegel kijken!?  In ieder geval weer drie lieverds erbij over wie we nu de verantwoordelijkheid hebben om ervoor te zorgen dat ze een liefdevolle thuis krijgen.

Nog even herhalen dat we kittens minstens twee aan twee plaatsen en dat kandidaat adoptanten ons een mailtje moeten zenden met hun thuis- en leefsituatie én telefoonnummer.  Lees zeker ook Hoe adopteren op onze website alvorens contact te nemen aub. Hier krijg je heel wat antwoorden op veel gestelde vragen.