Gezelschap voor Mozy gearriveerd!

Gisteren, woensdag 12 augustus arriveerden de hondjes Missi en Kira.

Sinds het plotse overlijden van Nasha was seniorhondje Mozy de draad kwijt. Wat ongewoon gingen we op zoek naar een seniorhondje van klein formaat om zijn verdriet te temperen want we merkten dat hij de moed liet varen en op zijn gezegende leeftijd van bijna 14 jaar kan het dan snel achteruit gaan. Liefst een klein hondje want ondertussen weten we dat Mozy geen band heeft met grotere honden. We informeerden bij heel wat collega’s maar je zal dat altijd zien… geen kleine seniorhondjes die Mozy direct konden komen vervoegen. Maar de collega’s van Het Blauwe Kruis hadden mogelijk wel een geschikte kandidaat! Missi werd in beslag genomen samen met een grote groep hondjes en zij was zowat de enige die nog overbleef omdat ze zodanig schuw was. Ze is echter maar zes jaar geschat wat voor ons dan weer vrij jong is maar goed, ze had weinig kansen op adoptie door haar grote angst voor mensen terwijl ze open bloeit in het gezelschap van honden. Dat zat dus goed!

En dan bleek er nog een senior Golden Retriever te zijn die onze hulp kon gebruiken. Kira is elf jaar en heeft zware artrose én overgewicht. Ze was al veelvuldig gekamd maar nog leek ze de vacht van een wolf te hebben. Omdat Kira zo’n rustige ziel is, besloten we haar hier ook een thuis te gunnen. Ze is dan wel wat groter maar velen van de poezen waren Pitou nog gewend, de labrador die we in 2015 moesten afgeven.

We zijn een dag verder en Missi schuilt zich nog erg achter Kira die ze nu ziet als lotgenoot blijkbaar. Mozy heeft hen beiden al ontdekt en is wel geïnteresseerd in Missi. Gisteren lagen ze zelfs al even in dezelfde mand en even later naast mekaar. Het opvallende is dat Mozy nu plots terug zijn vaste plekjes inneemt wat hij voordien dus niet meer deed.

Morgen wordt Kira getrimd; dat zal haar goed doen want ze heeft het nu vreselijk warm. Hopelijk komt Missi snel tot rust ten opzichte van mensen maar voorlopig lijkt ze het wel naar haar zin te hebben in de nabijheid van de drie soortgenootjes Kira, Chloë en Mozy.

Dank aan de collega’s van Het Blauwe Kruis Wommelgem voor hun meedenken! Mozy is jullie heel dankbaar!