Hoe 1 euro wonderen kan doen!

Er was eens in het jaar 1998 een groepje werknemers die het initiatief startten om elk  1€ van hun salaris te doneren aan een maatschappelijk doel dat ze samen hadden gekozen. Bedrijven als Gaes, Cinfa of Port Aventura sloten zich op deze manier aan om anderen te helpen. Op deze manier werd elke maand een aanzienlijk bedrag doorgestort door het bedrijf maar gedeeld door alle mensen die er werkten waren het microdonaties van 1€. Het gaf een samenhorigheidsgevoel en werkte heel lovend. Omdat het de medewerkers samen bracht tot een team kreeg het de naam “Teaming”.

Over dat idee gingen een aantal mensen nadenken want dit was toch de manier om vele organisaties aan noodzakelijke financiële hulp te helpen. Wat is immers 1€ op maandbasis!? Zo begonnen te brainstormen: hoeveel hulp kunnen we creëren als “Teaming” buiten de bedrijven zou kunnen worden gedaan? Wat als iemand thuis, met zijn/haar computer, lid kan worden van een Teaming Group en 1€ per maand kan doneren? Vervolgens zijn ze begonnen met het plannen van de oprichting van een website om Teaming te lanceren.

De eerste stap om Teaming Online op te zetten was het vinden van een bankpartner die geen commissies in rekening brengt. Het had geen zin als voor een donatie van één enkele euro  een commissie zou worden gerekend. Toen ze dat bereikt hadden, besloten ze om Teaming online te creëren. Zo ging dit prachtige initiatief van start in 2011.  Een paar maanden later werd de eerste website gelanceerd en begon de groei die dag na dag toeneemt.

Stel je eens voor: Het dierenthuisje heeft 10.000 volgers op Facebook… als iedereen 1€  via Teaming zou doneren. We zouden een groot deel van de gerateerde inkomsten van dit jaar doordat evenementen niet konden plaats vinden, kunnen recupereren. Het zou een verademing zijn voor alle bewonertjes en hun verzorgers!

Teaming is volledig veilig en er worden totaal geen kosten ingehouden! Met 11.600 organisaties die deelnemen hebben zij bijna 390.000 mensen die 1€/maand storten voor hun gekozen doel. Dit zou echt niet zodanig groeien als het niet te betrouwen is.

Klik hier om ineens op de juiste pagina terecht te komen om jouw Teamingbijdrage van 1€/per maand te doneren voor de dieren.

Je kan het op eender welk moment stopzetten.