Vakantietijd… niet voor dieren

We snakken allemaal naar wat vakantie na een hels jaar. Nu we eindelijk terug mogen gaan leven, gaan we profiteren! Logisch, maar helaas gaat dat ten koste van de dieren in opvang.

Tijdens het voorbije jaar kwamen vele nieuwe vrijwilligers maar al te graag kennis maken met onze opvang om zich nuttig bezig te houden. Nu echter valt hun hulp weg. Daar bovenop nemen de vaste vrijwilligers uiteraard ook vakantie terwijl anderen dan weer starten met een nieuwe job of andere verplichtingen krijgen.

Allemaal heel normaal en aanvaardbaar uiteraard maar helaas hebben onze bewonertjes daar geen boodschap aan want zij blijven hun verzorgingen heel hard nodig hebben, no matter what!

Daarom deze dringende oproep om mensen warm te maken die nu vakantie hebben en mogelijk niet wegtrekken om zich zinvol in te zetten voor het welzijn van de dieren en daarmee de werking van onze bijzondere dierenopvang te ondersteunen.

Wil je er mee zorg voor dragen dat de dierenvertrekken en hun terrein netjes blijven? of ben jij eerder een administratieve duizendpoot? of heb je een vlotte pen en wil je helpen in de communicatie naar onze leden toe? Ben je een planner die wil helpen bij het organiseren van evenementen? Heb je groene vingers en wil je graag hun terrein netjes houden?…

We zijn geen klein asieltje meer dat kan werken op de optimale inzet van twee bezielers die dit ooit, 18 jaar geleden, alleen gestart zijn. We hebben hulp nodig want ook wij zijn moe, doodmoe… Toch houden we de moed erin en zetten we door omdat we niet willen dat de dieren hiervan de dupe worden en gezien we erin geloven dat er nog gedreven mensen zoals wij rondlopen die hun schouders mee onder dit prachtige project willen zetten. Alleen hopen we hen snel te vinden!

Ben jij gedreven om deel uit te maken van dit unieke dierenparadijs? Mail ons dan (info@hetdierenthuisje.be) en vertel wat jouw skills zijn en wat voor jou haalbaar is (wanneer je kan helpen, welke regelmaat en wat je aankan van werk). Vermeld aub ook jouw telefoonnummer zodat we je kunnen opbellen.

We kijken alvast uit naar wat welgemeende versterking!