Nieuws van Jessie

In april vertrok Jessie naar haar eigen thuis maar we zullen haar nooit vergeten: het verlamde, kranige poesje dat schuivend op haar pampertje overal wist te geraken. Toen we uiteindelijk besloten na 3,5 jaar voor haar gezorgd te hebben, besloten dat ze het nog veel beter kon hebben in een eigen gezinnetje kregen we bezoek van twee grote dierenvrienden die prinses Jessie in hun armen sloten. Sinds 23 april van dit jaar wordt ze daar verwend. We waren maar al te blij met onderstaand bericht en foto’s:

“Jessie hebben we omgedoopt tot Billie. Een stoere naam voor een stoere meid.
Ze kan haar mannetje hier zeker wel staan. Eerst verstopte ze zich in haar mand, maar die bescherming heeft ze niet meer nodig. Nu ligt ze languit in de zetel.

Deze zomer hadden we adoptiekittens. Billie was eerst geen fan. Grommen en blazen, vooral veel lawaai maar weinig doen. Ze werd er aan gewoon en tolereerde ze. Later lagen ze dan naast elkaar.

De katten vinden het hier best goed met elkaar, maar vliegen elkaar niet in de armen. Billie kan het best overweg met de hondjes. Met hen moet ze dan ook elke avond de zetel delen, maar dat doet ze zonder morren.

Haar pamper vervangen, gaat nog altijd met het nodige geklaag. Na haar pamper wiegelt ze naar haar eten, waar haar broers flink wachten op de brokjes die ze laat vallen. Dan wiegelt ze door naar haar waterbak. Normaal moet ze rond de zetel gaan, maar ze kent al een kortere route, gewoon onder de zetel door.
We proberen ze zo zelfstandig mogelijk te houden, door haar zoveel mogelijk zelf te laten doen.

In het begin keek ze ons aan met haar grote kijkers (die ons nog elke dag weten in te pakken) om haar naar ergens te brengen. Nu wacht ze er niet meer op en doet ze het zelf.

Als het zonnetje schijnt, geeft ze aan dat ze graag naar buiten wil. Dan wiegelt ze de tuin door op verkenning. En dat mag ze dan doen zonder pamper, even wat frisse wind tegen de billetjes.
We horen ze niet vaak miauwen, maar als ze voor de deur staat dan zet ze haar keel wel eens open.

Verder zijn wij heel blij met Billie en zouden haar hier niet meer kunnen missen.”