Help jij Bauke ook aub?

Deze jonge lieverd werd van straat geplukt met een prolaps dat wil zeggen dat haar dikke darm een stuk uitgeduwd was.  Maar liefst zo’n 5 cm was uitwendig zichtbaar.  Dat gebeurde kort voor Kerst. Bauke werd toen door de dierenarts geholpen door de darm onder verdoving terug te duwen en een beursnaad te plaatsen. Weken verliep alles goed tot dit probleem plots terug de kop opstak. Dit keer bleek de darm er op enkele dagen tijd geregeld uit te komen maar slaagde Bauke erin om het zelf terug in te trekken.  Het leidde tot bizarre toestanden want toen we haar naar kliniek Akuut brachten voor verdere onderzoeken door een internist was er eigenlijk niets meer te merken.  Resultaat: na enkele onderzoekjes terug huiswaarts.

Bauke zat gelukkig ondertussen bij een lieve ex-vrijwilligster die haar goed kon opvolgen. Zondag 15/1 brachten ze haar dan in spoed terug naar dierenkliniek Akuut omdat de lieverd duidelijk aangaf dat ze pijn had. Hoe lief en aanhankelijk ze ook is, ze stak zich weg achter hoekjes en kantjes; een teken aan de wand.

Uiteindelijk werd ze gisteren, maandag 16/1 geopereerd waarbij de darm werd gehecht aan de buikwand. Dit zal nu voorkomen dat de darm steeds wordt uitgeduwd. Volgens de chirurg zijn er verder geen complicaties en zou haar probleem nu verholpen moeten zijn.  Ze krijgt nu nog iets laxerend alsook vezelrijke voeding voor alle zekerheid.

Gans deze historie heeft helaas ook weer een serieus prijskaartje.  De ingreep inclusief onderzoeken bedraagt maar liefst 895€. Daar bovenop komen nog de labokosten voor onderzoek bloed en ontlasting. Daarom hopen we beroep te mogen doen op jullie, dierenvrienden, om een stukje mee te sponsoren.

Elke euro maakt een verschil! Giften vanaf 40€  zijn fiscaal aftrekbaar. Steunen kan op rek.nr. BE78 6528 1125 0286 of via paypal