Cavia’s krijgen er een hooimijt bij en binnenkort…

De caviaren werd zopas verrijkt met een hooimijt op hun maat. De konijnen kregen zo’n exemplaar in ’t groot nadat de losse hooiresten van het veld verzameld werden. Nu was het echter al tijd om het gras te maaien op het terrein waar de tenten voor de openthuisdagen binnenkort worden opgezet. Dat bracht ons op het idee om onze kleinste bewonertjes ook knaaggenot à volonté te gunnen.

Niet alleen wordt er duchtig aan geknaagd! Het liefst van al kruipen ze eronder en zeker als de zon schijnt, lijkt het de ideale plek. De konijnen hebben trouwens onder hun hooi al een aardige put gegraven waar ze zich o zo graag verstoppen voor de warmte of gewoon voor de fun.

Binnenkort krijgt de bende van (momenteel) 12 cavia’s ook nog een buizennetwerk zoals we al lieten weten in ons ledenblad. Eén van onze gulle leden, tevens adoptant, sponsort de zwarte grond die we nodig hebben om deze klus te klaren.  Nu gaan we op zoek naar hulp om de klus te klaren. Of het nog verwezenlijkt kan worden voor de openthuisdagen zal afhangen van de hulp die zich aanbiedt.

Wie zich geroepen voelt om een handje toe te steken, mag zeker een mailtje sturen: info@hetdierenthuisje.be

De kleine knagers gaan er vast en zeker héél blij mee zijn!

Van het snoeien van de krulwilgen smullen ze ook graag mee!