Bedolven onder werk!

Beste dierenvriend,

Aan het einde van dit jaar is het de hoogste tijd om het hart te luchten na alles wat we de laatste maanden hebben moeten incasseren.

We gaan gebukt onder de enorme werkdruk om alle dieren de nodige zorgen te kunnen geven.  Dagelijks komen er aanvragen bij om dieren af te staan. De groep dieren in de opvang wordt steeds groter en de hulp wordt steeds kleiner dankzij de beperkte inzet die mensen nog aan boord kunnen leggen zonder dat er geld tegenover staat.

De dierenartskosten blijven stijgen terwijl we de adoptiekost proberen te handhaven zodat het voor iedereen haalbaar blijft.  Jawel, wij zijn te menselijk… want wij hebben maar één hart: hart voor mens én dier!

Voor mensen wordt er in onze pampermaatschappij zodanig veel geld uitgetrokken dat er steeds meer uit het arbeidscircuit stappen. Ten onrechte van zij die deze steun echt nodig hebben, zijn er velen die ernstig profiteren van het systeem. Zelfs studenten lijken niets meer te willen doen zonder dat er geld tegenover staat terwijl de meeste niet eens weten waar ze mee bezig zijn.

Neen, wij zijn niet blij met deze normenvervaging en wij gaan het eindejaar helaas niet met de glimlach tegemoet maar we zetten ons wel alle dagen belangeloos in voor zoveel mogelijk dieren.

We zijn ieder die Het dierenthuisje belangeloos steunt zeer dankbaar en hen dragen we in ons hart.

Adoptanten die onze beschermelingen die unieke verdiende thuis gunnen, vrijwilligers die met oprechte gevoelens de werking verder helpen, ieder die steunt door een financiële of mentale ondersteuning…  Jullie zorgen ervoor dat we nog de kracht vinden om, telkens ons een mes in de rug wordt gestoken, overeind te kruipen en op te komen voor de meest kwetsbaren… de dieren.

De volgende dagen en weken zetten we alles op alles om van ons warmste eindejaar voor de dieren een succes te maken dankzij de inzet van zij die acties opstarten en zij die eraan deelnemen.

Morgen, vrijdag 15 december, zal de Kerstmarkt in het WZC Klein Veldekens te Geel bemand worden door een gedreven vrijwilligster en ook de Kerstmarkt in Antwerpen gaat morgen van start. De goede-doelen-chalet zullen we gedurende een week trots en met veel overgave bemannen om zoveel mogelijk centjes te vergaren voor onze bewonertjes.

Al die inzet zijn zij, de dieren, ó zo waard… alleen kunnen ze helaas maar over een klein aantal gedreven mensen rekenen en dat stemt ons intriest.

We stellen vast dat egocentrisme en egoïsme de waarden van onze maatschappij onderuit halen. Grote organisaties zullen daar niet onder lijden maar privé initiatieven die gestoeld zijn op menselijkheid en eerlijkheid worden hierdoor gekelderd.

Wat 2024 ons en vooral de dieren zal brengen, durven we niet te zeggen maar wat we wel weten, is dat wij ons na negentien jaar nog steeds ten volle inzetten voor gedupeerde dieren. We kunnen alleen maar hopen dat meer mensen eindelijk eens gaan inzien dat dieren geen mes in de rug steken!

Wil je zin geven aan je leven door daadwerkelijk mee te helpen aan een betere en leefbare wereld? Overweeg dan om je vrijwillig in te zetten. Ongeacht welke beperkingen je ook mag hebben, er is geen reden waarom je niet zou reageren want voor ieder is er wel iets waarbij je kan helpen. Samen maken we van de wereld een aangenamere plek!