Assepoes

Assepoes verhuist! ze krijgt een liefdevolle thuis bij lieve dierenvrienden én in het gezelschap van een rustige kater.

====================================

Ondertussen is Assepoes helemaal hersteld van haar heupoperatie. Ze heeft nog enkele weken af en toe met haar pootje wat gesleept maar dat is ook helemaal voorbij. Ze kan even goed springen als een andere poes. Enkel de iets kortere haartjes op haar achterhand verklikken haar operatie maar binnen enkele weken zijn die ook helemaal bijgegroeid en zijn alle sporen gewist.

Tijd dus om de volgende grote stap te maken in haar jonge, maar toch al bewogen leventje.

Even samengevat: Assepoes is een gesteriliseerd kattinnetje van maximaal 1 jaar oud. Ze kwam bij ons terecht nadat ze gevonden was met een bekkenbreuk, vermoedelijk veroorzaakt door een aanrijding. Ze werd geopereerd op 7 augustus van dit jaar en herstelde heel goed.  Qua karakter is ze een lieverd maar geen schootzitter. Ze is ook eenkennig, vermoedelijk door wat ze heeft meegemaakt. Eens ze je in vetouwen neemt, is ze hel aanhankelijk. Ze wil wel eens graag buiten maar het grootste deel van de dag verblijft ze binnen.  Wij zijn van mening dat ze zeker geen grote tuin nodig heeft maar een klein tuintje, koertje of groot terras/balkon is wel aangewezen.

Met soortgenoten heeft Assepoes geen problemen maar ze kan ook evengoed zonder soortgenoten als er menselijk gezelschap is. Ze is natuurlijk nog speels gezien haar jonge leeftijd dus afleiding moet er zijn.

Wie denkt Assepoes de gedroomde thuis te kunnen gunnen, is welkom om ons te mailen! Ze verdient de thuis van haar dromen na wat ze heeft doorgemaakt.

==========================================================

Trots als een gieter loopt Assepoes ondertussen rond. Zeer af en toe krolt ze haar teentjes nog als ze te snel wil lopen maar verder zijn haar spieren terug goed getraind.

===========================================================

 

Sinds een dikke week is Assepoes verlost van de bench… of de bench verlost van Assepoes?! Volgens de RX die werden doorgezonden aan de chirurg was alles perfect en naar wens en mocht ze op voorwaarde dat ze niet zou gaan springen of klimmen uit de bench en dat beloofde ze! Assepoes is slim genoeg om haar beperkingen te kennen.  Helaas merkten we wel op dat ze nog niet op de poot steunde maar stilaan begint dat te beteren. De specialist raadde fytotherapie aan maar we zien dat ze dagelijks vorderingen maakt door zelf te bewegen wat maakt dat we het dus even de tijd geven. Ze vertoeft nu in de groep en vindt dat perfect. Dat ze zich goed voelt, kan je zelf zien:

================================================================

Assepoes mag stilaan het stappen wat gaan oefenen. Ze heeft er nu iets meer dan twee weken bench opzitten en dan mocht ze er van de chirurg nu en dan even uit. Het is uiteraard opletten dat ze niet naar buiten zou gaan of een krabpaal zou inspringen maar net als de vorige soortgelijke patiëntjes lijkt ook Assepoes slim genoeg om te weten wat ze wel en niet kan. Ziehier haar eerste stapjes uit de bench:

==============================================================

En daar is het plasje!!!!! Assepoes heeft ons enkele dagen in spanning doen wachten maar vandaag is het groot feest: Er lag een plasje in het kattenbakje! Ook de staart is terug actiever dus voorzichtig positief durven we te zeggen dat nu het kwaadste wel voorbij is en dat ze volledig terug in orde zal zijn binnen enkele weekjes.

Dank voor alle giften aan deze lieverd die ervoor zorgen dat er alvast een deel van de ingreep en nazorg betaald kan worden.

=======================================

Gisteren startten we de dag laaiend enthousiast; blij om de drolletjes van Assepoes!  Eindelijk had ze uit zichzelf kaka gedaan. Helaas moeten we haar blaas nog wel steeds handmatig ledigen. Dat lukt nog niet vanzelf. Verder verloopt de recuperatie zoals het hoort. Assepoes houdt zich rustig en geniet van iedereen die wat met haar komt flodderen.

Wat betreft de inzameling voor haar operatie zitten we al over de helft!

======================================

Twee dagen na de operatie aan haar heup blijft Assepoes heel rustig. Ze ligt geduldig te genezen in de bench en lijkt het naar haar zin te hebben. Eten is nog geen groot succes maar we kunnen haar verleiden met kittenbrokjes. Malse voeding weet ze niet te appreciëren. Zelfs kip of tonijn kunnen haar niet bekoren. Wat zullen we blij zijn als we enkele weken verder zijn!
Assepoes dankt alvast iedereen die haar ingreep tot nog toe gesteund heeft. Hopelijk krijgen we het ganse bedrag bijeen want ondertussen zijn er helaas nog wat kwaaltjes bij andere bewonertjes die opduiken en extra medische kosten met zich meebrengen. Ze verdienen immers allemaal de nodige zorgen!
======================================

Vanmorgen was Assepoes alert toen ze ons zag. Weer heeft ze wat gegeten en ze had nu ook een beetje geplast vlak naast het kattenbakje.  Ondertussen kregen we de RX toe zodat je het resultaat voor en na kan zien. Ook de factuur van de chirurgie kregen we toe. Deze werd naar beneden afgerond op 700€ waar we uiteraard dankbaar voor zijn. Met de vorige RX die genomen werden bij onze dierenarts en de medicatie komen we op iets meer uit dan 834€, het bedrag dat de operatie normaal gekost zou hebben. Binnen twee weken moeten er terug RX genomen worden om te zien of alles in orde is en dan een maand later nog eens.  Duimen nu dat Assepoes snel recupereert en dat er geen complicaties komen.

Elke bijdrage om Assepoes te helpen is héél erg welkom! Meters of peters zijn ook zeer welkom ter ondersteuning van deze lieverd!

=======================================

Assepoes werd vanmorgen (woensdag 7/8) geopereerd en ondertussen is ze alweer terug thuis. Wat een opluchting moet dit zijn voor die arme lieverd. Ze kon niet plassen van de pijn niettegenstaande pijnstillers én vaste ontlasting vond geen weg naar buiten omdat de heupstukjes in de weg zaten. Geen wonder dat we haar niet aan het eten kregen!
Toen we haar terug in haar bench installeerden, begon ze direct gretig te eten. Natuurlijk heeft ze nog pijnstilling gekregen maar toch is een heel groot verschil merkbaar. Ze moet nu verder gedurende vier weken antibiotica krijgen en gedurende twee weken pijnstilling. Verder heeft ze zes weken bench arrest waarvan twee weken effectief. Daarna mag ze al een beetje rondwandelen maar zeker niet springen of klimmen. Dat wordt dus onder toezicht gedaan.
We hebben er (helaas) ervaring mee en als we gaan vergelijken is dit een “simpel geval” tegenover bijvoorbeeld de gecompliceerde ingrepen bij Turner en Whoopy. Voorlopig lukt het niet om een goede foto te nemen van de geopereerde kant omdat ze erop ligt. We willen haar nu haar rust gunnen want het was voor haar weer eens een bewogen dag. Morgen laten we je meekijken zodat je kan zien hoe mooi de wonde erbij staat.

De prijs van de ingreep bedraagt 834€ maar morgen weten we hoeveel we exact zullen moeten betalen. Men beloofde immers het “asielpotje” dat op hun tafel staat te gebruiken om de kosten te drukken maar er was daarstraks geen tijd om dat uit te rekenen. Morgen weten we dus meer hierover en hopelijk voelt ze zich dan ook weer een beetje beter.  Elke euro is héél welkom! (giften vanaf 40€ zijn fiscaal aftrekbaar)

========================================

Assepoes, het poesje dat we op vrijdag 2 augustus ophaalden bij een dierenarts te Antwerpen nadat het daar werd binnen gebracht na een aanrijding en dat diezelfde avond nog ingeslapen zou worden, moet dan toch helaas geopereerd worden. Eerst werd gehoopt dat de heupfractuur terug zou ineen kunnen groeien mits benchrust maar toen we maandag een RX lieten nemen omdat ze nog steeds niets wilde eten en niet kon ontlasten, bleek dat dit ijdele hoop was. De heup is op verschillende plaatsen gebroken en wat het ergst is, ze is ook verschoven zodat natuurlijk terug hechten gewoonweg niet mogelijk is. Bovendien verhindert de breuk momenteel dat ze normaal kan ontlasten.

Vandaag werd afspraak gemaakt met een orthopedisch chirurg om haar operatief te helpen. Morgenvroeg wordt ze er verwacht en dan zullen eerst nog enkele onderzoeken volgen zodat we weten wat er precies moet gebeuren. Het kostenplaatje zal natuurlijk samenhangen met de zwaarte van de ingreep. Dat is allemaal nog koffiedik kijken.

Verspreid aub alvast mee dit bericht in de hoop dat Assepoes op steun mag rekenen zodat ze binnenkort terug vrolijk kan rondlopen. Ze is zo’n lieverd en met haar zes maanden nog zó jong!

Hieronder kan je het begin van haar verhaal lezen.

====================================

Vrijdag 2 augustus kregen we een bericht over een poesje dat diezelfde dag verlamd binnen gebracht was bij een dierenarts te Antwerpen. Het diertje was vermoedelijk slachtoffer van een aanrijding. Helaas kreeg het jonge kattinnetje niet veel respijt want de dierenarts zou haar ’s avonds inslapen als de eigenaar zich voor die tijd niet gemeld had. Niet echt redelijk en absoluut niet fair naar het jonge poesje toe, oordeelden wij. We gingen te rade bij de dierenarts te Kontich waar we steeds heen gaan met verlammingen voor acupunctuurbehandelingen. Gelukkig vonden we quasi dadelijk een vrijwilliger bereid om het beestje op te halen bij die dierenarts en voor controle naar de andere dierenarts te brengen.
Daar werd geconstateerd dat ze een bekkenbreuk had opgelopen en dat ze gedeeltelijk uitgedroogd was. Voorlopig kon geen RX genomen worden omdat dit te pijnlijk zou zijn. De dierenarts diende haar vocht toe en verder gaf ze de raad om het poesje in een bench te laten bekomen gedurende enkele weken en dan te starten met de acupunctuur.
Zo kwam de lieverd sterk onder de indruk hier toe. We installeerden haar in een bench in de Snoezel waar ze al gauw in slaap viel. Eten had ze nog niet willen doen maar gelukkig heeft ze wat eetlust gekregen tegen het einde van haar eerste dag bij ons. Uiteraard krijgt ze pijnstilling maar voorlopig kunnen we verder nog niet veel doen. Helaas lukt het haar nu ook niet om zelfstandig te plassen dus weer een zorgenkindje bij. Duimen maar dat dit veranderd eens haar bekken wat hersteld is en we met de acupunctuur kunnen starten.
We doopten dit sukkeltje “Assepoes”. Help ons aub meters/peters te zoeken om haar te helpen verzorgen door dit bericht te delen. Wie haar wil steunen, kan haar uiteraard ook morgen bezoeken op de opendeurdag. Alvast bedankt om dit bericht te delen!