Balou

Na een lange periode van twijfel werd besloten om Balou toch niet te laten adopteren. We durven het niet aan om hem uit handen te geven met de uitslag dat hij drager is van FIV. De medische opvolging die hij nodig heeft, is van cruciaal belang en vraagt kennis van zaken. We twijfelen in geen geval aan een aantal kandidaat adoptanten die zich hadden aangeboden, maar naast liefde en aandacht heeft dit katertje ook iemand nodig die hem medisch kan ondersteunen. Een rit naar de dierenarts bij elke twijfel zou alleen al nefast kunnen zijn door de stress die dit veroorzaakt.

Momenteel is Balou vrij en vrolijk maar onlangs werden we toch even opgeschrikt toen hij plots van erg actief baasje veranderde in een slappe vod. Koorts overmande hem en dankzij ons dadelijk ingrijpen is hij er na een drietal dagen bovenop geraakt. Toen realiseerden we ons dat, als we niet direct tot actie waren overgegaan, dat dit faliekant had kunnen uitdraaien voor hem.

De test is gedaan kort nadat hij in 2020 als kitten toekwam omdat zijn voetzooltjes helemaal open lagen en hij nog amper kon stappen.  Toen kwam de FIV uit de test. Nooit is echter met zekerheid geweten of dit probleem hiervan een gevolg was.  Toch nemen we liever het zekere voor het onzekere temeer omdat Balou het helemaal niet erg vindt om hier te blijven want hij leeft zich hier alle dagen uit en geniet van de vele aaitjes die hij krijgt van menig bezoeker en vrijwilliger… hij staat dan ook altijd op de eerste rij!