Bono

Helaas hebben we inmiddels Bono moeten afgeven door de zware hartproblemen waar hij al lange tijd mee kampte. Toch konden we hem lang gelukkig houden en zelfs tijdens de hete dagen van de zomer hield Bono zich goed. Nu keerde echter het tij en was hij totaal futloos. De anders gewillige eter had geen zin meer in lekkers en hij kwam zelfs niet meer uit zijn bedje.

Bono was sinds 4 februari 2017 bij ons nadat hij bij de collega’s van Het Blauwe Kruis in Wommelgem was toegekomen. Al die tijd heeft hij enorm genoten en was hij ook de dikke vriend van Mozy die hem eerst enorm miste. Gelukkig heeft hij zich inmiddels weten op te trekken aan de andere hondjes.

Bono gaat niet langer blaffend naar de poort als er gebeld wordt maar we zien hem wel aan de hemel stralen tussen alle andere lichtjes.

=================================================

Update 09/10/2018:

Bono is ondertussen een écht oudje met zijn 16 jaar. Geregeld krijgt hij last van ouderdomskwaaltjes zoals een plotse diarree, een sporadische hoest, een pijnlijke poot. Toch blijft hij doorgaan en is hij op een occasionele baaldag na altijd de vrolijke jongen.

Onlangs kon hij ’s ochtends niet meer op zijn linker achterpoot staan. Wat masseren hielp niet dus dan maar weer een bezoek aan de dierenarts, want aan zijn trieste oogjes was te zien dat dit hem geen goed deed. Niets te voelen, aldus de dierenarts dus wat extra Traumeel voor de gewrichten en na twee dagen wandelen met de buggy en binnen/buiten dragen was hij weer de enthousiaste Bono van weleer.

Ook de darmprobleempjes gaan even snel weg als ze komen. De voeding lijkt niet het probleem… leeftijd zal eerder parten spelen. Ogen en oren lijken nog steeds optimaal te functioneren en dat op zijn leeftijd! Het lijkt erop dat Mozy hem jong houdt. We mogen er niet aan denken dat de kleine Yorck zijn leider moet missen. Voordat Bono opstaat om buiten te gaan, verroert Mozy immers geen poot. Zie je Bono dan volgt Mozy.

We kunnen dus maar hopen dat Bono nog lang mag genieten van zijn oude dag zodat Mozy ook gelukkig oud mag worden.

==================================================

Bono werd drie jaar geleden geplaatst door onze collega’s van Het Blauwe Kruis maar helaas kon de adoptant niet langer naar behoren voor hem zorgen waardoor hij terug in het asiel terecht kwam.
Vanwege zijn respectabele leeftijd van 12 jaar en het feit dat hij wel eens durft binnen plassen als hij alleen moet blijven, kwam hij naar Het dierenthuisje. Bono kreeg inmiddels de nodige zorgen. Hij werd gecastreerd, zijn tandjes werden deels getrokken en gereinigd en er werd een goedaardig gezwelletje op zijn rug verwijderd. Even leek hij zielig maar dat was echt maar heel even!

Reeds tijdens de rit naar zijn nieuwe Thuis was Bono heel levendig en vroeg om aandacht. Pas op de autostrade berustte hij erin alsof hij er vertrouwen in kreeg. Eens Thuis gekomen, is hij gans het huis én de tuin gaan verkennen en natuurlijk de nodige geurvlaggetjes gaan zetten. Dezelfde avond lag hij naast bed in een mandje te slapen.

Met zijn soortgenootjes en de poezen gaat het prima. Hij kan het met iedereen vinden.

Een pienter Maltezertje dat we hopelijk nog lang mogen verwennen!