Broes

Broes overleed op 9 maart ’21 helaas aan nierinsufficiëntie. Zijn diabetes en de daardoor ontstane bloeddrukproblemen, waar hij vermoedelijk al lang mee kampte, heeft hem vast en zeker parten gespeeld. Helaas hebben we Broes slechts twee maanden mogen verzorgen maar we hebben er alles aan gedaan om het hem zo comfortabel mogelijk te maken en hem toch nog een mooie tijd te gunnen.

================================================

Broes werd binnen gebracht als gevonden poes en was blind. Zijn houding vertelde ons dat hij vermoedelijk erg plots door een medisch probleem blind was geworden. Hij wist zich immers totaal geen raad met zijn handicap. Hij was ook niet onderkomen maar wel uitgedroogd. Uit bloedonderzoek bleek dat hij nierpatiënt is wat vermoedelijk de onmeetbare bloeddruk verklaart en al zeker de oorzaak van de dehydratatie. De veel te hoge bloeddruk kan voor de blindheid gezorgd hebben. Zijn vinder is in de omgeving gaan informeren maar niemand blijkt de poes te kennen.  Wat we weten is dat hij via een zwerfkattencampagne ooit gecastreerd werd, vandaar de knip in zijn oor én dat hij niet jong meer is.

De sukkelaar voelde zich erg onbeholpen. Na een weekje is dat iets beter maar het zal nog een tijdje duren voordat hij er echt mee om kan gaan en zijn weg vindt.  De kattenbak vindt hij nog steeds niet en ook zijn eten en drinken moeten we hem presenteren. Gelukkig lijken zijn nieren zich te herpakken maar de blindheid is voorlopig nog niet geminderd. Onze hoop is dat we zover geraken dat hij terug kan zien maar dat zal de tijd moeten uitwijzen. Binnen een weekje zal er terug bloed genomen worden en wordt ook zijn bloeddruk herbekeken.