Dessi

Dessi heeft deze week nog genoten van veel aandacht, knuffels en lekker eten. Ze heeft er met volle teugen van genoten. Toen de dierenarts haar gisteren hier terug zag, bevestigde ze dat Dessike er veel beter uit zag en duidelijk genoot. Een korte controle liet wel blijken dat ze nog steeds erg geel zag wat bevestigde dat het ging om een opflakkering wat we gezien de ernstige toestand waarin ze toekwam niet anders konden verwachten.

Toch deed het ons pijn te moeten zien dat Dessi vanmorgen plots begon op te geven. Ze kwam nog even wat eten, althans de saus eraf likken. Ze waggelde terug zoals ze dit maandag deed. De reuk uit haar mondje gaf aan dat ze zichzelf aan het vergiftigen was doordat haar nieren het opgaven.

We hebben dan ook niet getwijfeld en de dierenarts direct laten komen want we wilden absoluut niet dat ze nog zou afzien.  In alle rust is ze in haar geliefkoosde mand heel snel in een diepe slaap gevallen. Ze had niet veel hulp meer nodig; hoge tijd dus!

We zijn dankbaar dat we Dessi nog even dat geluk hebben kunnen geven en ze een kleine week hebben kunnen gunnen. Een nieuw sterretje dat ons vanavond toelacht.

=======================================

Dit oude sukkeltje werd gisterenavond, 16 maart bij ons binnen gebracht door een assisten dierenarts van de praktijk waar ze op zaterdag als gevonden was binnen gebracht.

Helaas was het beestje helemaal uitgedroogd zodat we nagenoeg dadelijk beroep moesten doen op onze dierenarts in de hoop dat er nog iets kon gered worden. Helaas was het aanleggen van een bakster onmogelijk doordat ze zodanig gedehydrateerd was dat er geen ader te vinden was. Ook bloed nemen voor onderzoek was dus onmogelijk.  Ze kreeg dan ook zoveel mogelijk vocht onderhuids toegediend maar haar toestand is erg wankel.

We betreuren het dat ze niet dadelijk hierheen is gebracht of dat het arme diertje niet eerder de eerste dringende zorgen toegediend kreeg.

Het enige wat wij nu nog kunnen doen is haar nog enkele aangename uren/dagen gunnen. Als we haar aaien spint ze zachtjes en ze geniet van al het eten dat haar à volonté wordt voorgeschoteld.

Weer een palliatieve patiënt die we hopelijk toch nog wat warmte kunnen geven op haar laatste padje op aarde…