Dirtie

Dirtie stelt het schitterend en haar pleegmama kan en wil geen afstand meer van haar doen dus ze heeft zichzelf een schitterende thuis gevonden!

Haar gezond zal altijd wat wankel blijven uiteraard maar gezien haar enorme achterstand qua grootte en ontwikkeling mag ze niet klagen. De overige poezen op dit adres werden inmiddels eveneens gesteriliseerd en gecastreerd zodat er geen sukkels meer kunnen geboren worden.  Dirtie heeft veel geluk gehad dat ze nog tijdig gevonden werd!

=================================

Update 08/04/’16: Dirtie heeft er ondertussen een stevige kuur antibiotica opzitten wat haar longontsteking enzoverder de kop heeft ingedrukt. We hadden haar ondertussen verhuisd naar haar privé-logeerkamer waar ze rustiger kon bekomen en dat heeft haar vast en zeker goed gedaan.

De kleine dame was ondertussen goed aangekomen in gewicht maar ze bleef erg kortademig. Het was dus nu stilaan tijd om verdere onderzoeken te laten uitvoeren die eerst niet mogelijk waren door haar kritische toestand. Dirtie laat zich immers zomaar niet bepotelen voor onderzoek, laat staan fixeren. Bloed nemen zonder narcose was uit den boze want ze zou gewoonweg geen adem meer hebben. Met enige schrik werd ze dus in slaap gedaan om bloed te nemen. Er werd ineens een RX van de longen genomen en die was ronduit slecht. De longen zitten vol littekenweefsel wat duidt op blijvende schade. Dit valt dus in geen geval op te lossen met medicatie. Toen bleek bij controle van haar tandjes dat die allemaal los stonden. De dierenarts moest er maar even aan titsen en ze vielen eruit op één tandje na maar die werd dan ook alvast verwijderd zodat de pijn van haar mondje alvast voorbij is.

Die ingreep heeft haar alleszins heel goed gedaan. De bloeduitslag was verbazingwekkend goed; de testen op aids en leucose waren beiden negatief en alle waarden waren zoals het hoort te zijn. Het zit hem dus enkel op haar longen. Volgens de toestand van haar tanden zou ze even goed al acht jaar kunnen zijn; dat is gewoonweg niet te achterhalen.

Een hele positieve noot is dat Dirtie is opgenomen bij een vrijwilligster die haar tijdelijk in pleegouderschap heeft genomen met de bedoeling om haar te adopteren. De eerste berichten zijn heel positief: Dirtie eet, drinkt en slaapt goed en begint al rond te lopen in haar nieuwe omgeving. We volgen de toestand mee op en hopen dat ze nog wat kan genieten van haar zorgeloze luxe-leventje.

=========================

Dirtie heeft haar naam niet gestolen. Deze super kleine poes kwam erg onderkomen toe nadat ze bij de dierenarts was binnen gebracht in teken van de zwerfkattencampagne. Het beestje oogt amper 4 maanden maar moet minstens al een jaar of twee zijn.

Het kattinnetje is niet alleen erg vuil, ze heeft bovendien een ernstige longontsteking die het haar erg moeilijk maakt om te ademen. Ze wordt nu behandeld met zware medicatie want een gewoon antibioticakuurtje zal haar er niet meer bovenop kunnen helpen.

Voorlopig kan dit diertje niet geplaatst worden en wordt ze opgenomen onder de vaste bewoners. Toch hopen we dat ze alsnog een kans maakt op een liefdevolle thuis eens haar gezondheid wat standvastiger is.

Wie Dirtie in tussentijd wil steunen via meter- peterschap is zéér welkom!