Dolly

23 maart 2013: Dinsdagochtend keerde het tij voor deze lieverd. Dolly had vanaf haar aankomst bij Het dierenthuisje in juli ’12 al een ernstig hartprobleem. Doordat haar baasje niets aan haar hartprobleem had gedaan had ze reeds last van vocht op de longen wat maakte dat we met een serieuze achterstand moesten starten. Ze kreeg vanaf dat ogenblik de nodige medicatie en die ervoor kunnen zorgen dat haar hart min of meer nog een tijd stabiel bleef maar verjongen konden we het helaas niet meer.

Vorige week kwam Dolly in ademnood en moesten we de dierenarts in zeven haasten opbellen. Die constateerde een erg verzwakt hart en héél veel vocht. Bovenop de twee verschillende hartpillen én twee vochtafdrijvers die ze reeds kreeg, mochten we nog extra dosissen geven in de hoop dat we het haar nog enige tijd comfortabel konden maken.  Dat bleek achteraf echter ijdele hoop. Even had ze een opflakkering wat maakt dat ze toch nog twee dagen heeft genoten. Vrijdag moesten we dan opnieuw de dierenarts met spoed opbellen. Dolly kreeg nog een extra “mogelijk redmiddeltje” omdat de blik in haar oogjes ons duidelijk maakte dat ze het te vroeg vond. Zaterdagavond echter was de twinkeling in haar oogjes verdwenen en liet ze ons duidelijk merken dat ze hulp nodig had.

Gelukkig konden we direct terecht bij de dierenarts die ook vorig jaar ’s nachts voor Shujaa klaar stond toen zij er zo ernstig aan toe was. In alle rust is Dolly vertrokken naar haar vriendje Paddy die we op Oudjaar moesten afgeven. Dolly was 15,5 jaar oud. Spijtig genoeg had ze geen sterk hart want haar wilskracht én spirit konden van een pup zijn. Een bijzondere hartendief die we dan toch nog half jaartje hebben kunnen gunnen.  Dollyke wilde zeker nog een dankwoordje kwijt aan Erica, de vrijwilligster die haar wekelijks een extra wandeling gunde. Wat zag ze haar graag komen!  Op zondag gingen we altijd samen met Kenzo en Rommeke erbij naar het park. Wat kon ze daarvan genieten… achterblijven was niks voor deze dappere dame. Als ze even terrein verloor dan rende ze dolenthousiast achterna en ja hoor, ze haalde ons in! “Dolle Dolly” was haar troetelnaam en zo dragen we haar in ons hart mee.

Als je een ster aan de hemel ziet die maar nit stil blijft staan, wees dan maar zeker dat het Dolle Dolly is.

=======================

Dolly werd samen met logenoot Paddy afgestaan omdat
hun baasje wegens medische redenen niet langer voor hen kon zorgen.
Dolly was de oudste van beiden met geboortedatum 15 december 1998. Toch
was ze vinniger als haar stiefbroertje Paddy die geboren werd op 16 mei
2001.  Ze leefden al elf jaar samen dus hebben we er eerst nog over
gedacht om voor hen samen een nieuwe thuis te zoeken. Doch ze werden er
niet jonger op en al vrij snel was duidelijk dat Dolly hartproblemen
had. Spijtig genoeg was er door haar baasje voordien niets aan gedaan
wat maakt dat de situatie al vrij ernstig was als ze bij ons toekwam. 
De startmedicatie bleek al gauw ontoereikend zodat ze nu op twee soorten
hartmedicijnen staat alsook vochtafdrijvers en nog is het geen grote
stoef. Toch zou je het haar niet aangeven hoor! Ze spurt geregeld door
de tuin en als ze haar leiband ziet bewegen staat ze te springen voor
een wandeling, die niet lang genoeg kan zijn…

Paddy
hebben we helaas ondertussen moeten laten inslapen op 31/12/2012.  Eén
geluk daarbij was dat Dolly ondertussen goed ingeburgerd was en Paddy
niet hoefde te missen want dan was het verdriet bij dit verlies nog
groter geweest.

Voor Dolly hopen we dat ze nog lang mag genieten.