Donnie & Dua

Eindelijk hebben deze twee lieverds hun for-ever-thuisje gekregen! Bijzondere dank aan hun pleeggezin dat hen gedurende bijna een jaar verzorgd hebben met veel liefde en plezier.  Zij hebben Donnie en Dua zien evolueren van angstige kittentjes tot prachtige bijna volwassen poezen.  Nu hebben ze de grote sprong gewaagd en leven ze nog lang en gelukkig bij hun adoptie ouders waar ze verder zorgeloos kunnen genieten.

====================================================

28/3/2023:   Nu we op de drempel staan van een nieuw kittenseizoen, willen we Donnie en Dua ook nog even in de kijker zetten. Deze broer en zus, geboren ca 01/06/2022, zijn intussen wel al open gebloeid en durven nu alles wat een normale jonge kat doet.

Hun nieuwe forever family moet een heel rustig gezin zijn zonder honden of kleine kinderen. Verder zijn ze zeer sociaal met soortgenoten en liggen ze graag buiten in het zonnetje dus een tuin gaan ze zeker appreciëren.

Hun lieve pleegmama beschrijft hen als volgt:

“Dua heeft als bijnaam ‘Dua Penottie’. Ze is een heel tof meisje, een rustige. Je mag ze niet altijd benaderen, maar als ze zelf om aandacht vraagt dan begint ze al te brommen van zodra ze je ziet en dan heeft ze het enorm graag dat je haar aait. Ze slaapt ook heel graag mee in bed. Dat is haar favoriete plaats bij ons, en van zodra ze er zin in heeft om daar te slapen dan laat ze wel horen dat ze daar heen wil. Ze laat zich ook horen wanneer je haar aanraakt, wanneer ze zot wegspurt of als ze speelt, dan zegt ze veel ‘prrt prrrrt’. Ze speelt graag met haar broertje en ze is enorm nieuwsgierig om van alles te ontdekken.

Donnie noemen we soms ‘Donnie Bonbonnie’. Deze rakker is eentje met een gouden hartje. Een flodder, zonder dat hij het wil toegeven. Hij is al iets beter te benaderen als Dua en laat het sneller toe om zich te laten aaien. Maar als hij zelf om aandacht vraagt dan is het een knuffelpoes, wel op afstand weliswaar, hij is (voorlopig) geen schootpoes. Hij wordt graag geaaid en dat laat hij merken door zijn kopje omhoog in je hand te duwen, hij vindt het ook fijn dat je zachtjes aan zijn oortjes trekt, gekke poes, maar het doet hem deugd. Hij is ook enorm nieuwsgierig. Hij zou graag eens naar buiten willen en zijn neus de lucht in steken. Hij is een katertje dat ik nog nooit heb horen miauwen, maar zo nu en dan kan hij wel eens luidop brommen.

Deze 2 lieverds zijn knuffelaars op hun eigen termen. Je mag niet verwachten dat het schootpoezen worden en ze zomaar oppakken is ook niet hun ding. Dua zou misschien wel kunnen aarden als binnenpoes maar Donnie zeker niet, hij is te nieuwsgierig en snel genoeg om ergens tussendoor te glippen. Beiden hebben wel een gek trekje; als ze zo’n deugd hebben tijdens het strelen dan willen ze graag in je vingers knabbelen, doet geen pijn hoor, het is maar zachtjes 😉 “

Voor een eventuele kennismaking stuur een mail naar petra@hetdierenthuisje.be met wat uitleg over uw thuissituatie. Vermeld aub tevens uw telefoonnummer.

==================================================

29/8/2022:   Donnie & Dua zijn zus en broer, geboren ca 01/06/2022. Dit duo heeft eerst wat tijd nodig gehad om te geloven in de goedheid van mensen maar daarvan zijn ze ondertussen wel overtuigd.  Toch moeten mensen die ze niet kennen nog wel even bewijzen dat ze het goed voorhebben met hen. Op zich betekent dat ook dat ze zomaar niet iedereen zullen vertrouwen en dus ook niet met iedereen zullen meewandelen als ze buiten mogen.

Verder zijn ze zeer sociaal met soortgenoten. Ze liggen graag buiten in het zonnetje dus een tuin gaan ze zeker appreciëren.

Bij interesse mail aub aan petra@hetdierenthuisje.be