Dorus

Ondertussen is Dorus 1,5 jaar bij ons en heel aardig bekomen. De sukkelaar was erg onderkomen zoals je hieronder kan zien en had echt wel heel dringend hulp nodig. Op dat ogenblik hing zijn leventje aan een zijden draadje. We moesten hem volledig scheren, hij had dringend vocht nodig, tandverzorging enz. Uit bloedcontrole bleek hij een diabetespatiënt te zijn.

Sindsdien wordt hij twee maal daags gespoten met insuline. Dorus stelt het goed maar natuurlijk is hij geen jonge kat meer. Normaal zouden we hem niet herplaatsen want hij is hier niet doodongelukkig maar we merken dat hij meer aandacht nodig heeft dan wij hem kunnen geven. We doen ons best maar hij moet het hier natuurlijk delen met vele soortgenootjes.

Daarom hebben we besloten om toch op zoek te gaan naar een liefdevolle thuis waar hij nog verder kan genieten van zijn oude dag. Natuurlijk moet hij dan gezelschap hebben van mensen, hij moet ook buiten kunnen want hij wandelt graag door de tuin en hij moet op bed mogen slapen! Hij wordt graag verzorgd en vertroeteld maar hij geeft wel aan wanneer je mag/moet stoppen.

Tanden heeft hij niet meer maar hij bijt wel eens graag op vingers met zijn tandloze kaakjes. Zijn vacht vraagt verzorging wat resulteert in geregeld kammen en indien nodig een klit uitknippen of scheren. Dorus moet ’s ochtends en ’s avonds zijn spuitje insuline krijgen en dat moet op hetzelfde tijdstip gebeuren. De mogelijke nieuwe verzorger moet dus de tijd hebben én thuis zijn.

Honden of soortgenoten vormen geen probleem voor Dorus maar er moeten wel voldoende handen zijn om hem te strelen!

Vinden we niet dé geschikte thuis dan blijft de lieverd uiteraard bij ons en zullen we hem zo goed mogelijk en met zo veel mogelijk aandacht omringen maar toch duimen we voor hem dat we die naald in de hooiberg vinden die hem de ideale thuis wil schenken.

==========================================================================================

Update 12/02/2020:

Wat een verschil hé! Na nog geen twee maanden is Dorus van een mager en onderkomen scharminkel ontpopt tot een volslanke knapperd! En ja hoor, hij kan perfect in zachte mandjes gaan liggen. Hij kan zelfs in de zetel of op bed maar Dorus ligt liefst van al op de buizen van de vloerverwarming én die weet hij te vinden! Handig want vlakbij heeft hij dan ook nog zijn natje en zijn droogje bij de hand.  Wel komt hij graag op bed liggen als we slapen gaan.

Zijn diabetes is helaas nog niet onder controle. De suikerspiegel blijft aan de hoge kant dus hebben we de hoeveelheid insuline moeten verhogen. Dorus wordt geregeld getest om te kijken hoe de suikerspiegel evolueert.

Welwel… breekt nu mijn klop! Terwijl ik dit neertyp legt hij zich op bed in het bureel. Hij lijkt Chloë te willen hypnotiseren… die is er niks gerust in.

Update 22/12/2019:

Ondertussen is Dorus twee volle dagen thuis na de behandeling bij de dierenarts. Dagelijks wordt zijn suikerspiegel gecontroleerd om te bekijken hoe deze evolueert. Hij geniet van de aandacht, de warmte en hij lijkt zich al beter te voelen, hoewel dat al snel is en wat voorbarig. Het blijft afwachten hoe hij verder zal evolueren.

Hierbij de foto’s die gemaakt werden tijdens zijn “grote schoonmaakbeurt”.

Dank aan de mensen die Dorus helpen bij zijn medische kosten en hem zo helpen zich gelukkig te voelen!

================================================

Update 20/12/2019:

Dorus werd aldus gisteren door de dierenarts onder narcose gebracht om zijn tandjes te trekken wat heel erg nodig was. Het wegscheren van de grote klitten gebeurde ineens. Onder dat enorme pak vervilt haar op zijn rug was zijn huid erg beschadigd. Zijn velletje is heel kwetsbaar. Eens de bloeduitslag van het labo was toegekomen, werd duidelijk wat de oorzaak hiervan is: Dorus is diabetespatiënt. Helaas met erg verhoogde waarden.

Hij heeft de nacht bij de dierenarts doorgebracht aan het infuus omdat zijn vochtgehalte ook niet optimaal was en kreeg meteen ook zijn eerste behandelingen met insuline. Ook vandaag krijgt hij insuline waarbij de dierenarts probeert een beeld te krijgen van de hoeveelheid insuline waarmee we hem moeten behandelen. Het was even geleden dat we nog een diabetespatiënt in huis hadden. Weer even een extra klokje zetten voor de behandeluurtjes; het went snel en gelukkig is Dorus makkelijk om te behandelen! We zullen hem met plezier klokvast zijn insulinespuitjes toedienen in de hoop dat we zijn suikerspiegel snel onder controle kunnen krijgen.

Hopelijk mag hij straks of morgen naar huis komen zodat we hem goed kunnen verwennen. Hij kan het gebruiken!  Wordt vervolgd…

=================================================

Bij ons sinds 17/12/2019

Dorus werd gevonden door één van onze adoptanten op een verlaten plek. De sukkelaar was erg onderkomen en had echt wel heel dringend hulp nodig. Het is zijn geluk geweest dat hij gevonden is net voor het hem fataal zou worden.

Hij was nog net niet uitgedroogd maar heeft dringend  tandverzorging nodig en zijn vacht moet écht geschoren worden. Gans zijn rug is één grote klit. Bovendien was hij uitgehongerd.  Morgen, donderdag 19/12 zal de dierenarts zijn tanden verzorgen, zijn vacht scheren en bloed nemen om te bekijken of zijn organen schade hebben geleden onder zijn zwerversavonturen.

Zo’n lieverd! Hoe komt zo’n schat op straat terecht… het blijft de vraag, keer op keer.

Overmorgen zullen we meer weten over de bloedanalyse en zullen we ook weten of Dorus al dan niet nog geadopteerd zal kunnen worden.

Wie Dorus wil helpen bij zijn verzorgingen, is heel welkom om een gift voor hem te storten op rek.nr. BE78 6528 1125 0286.  Een meter of peter zal hij zeker ook appreciëren!