Dropke

Helaas hebben we heel abrupt afscheid moeten nemen van Dropke. Ze was steeds afstandig gebleven in die bijna twee jaar dat ze bij ons inwoonde. Gisteren troffen we haar ziek aan in de tuin. Eerst dachten we aan een verkoudheid maar eens bij de dierenarts bleek dat ze erg gedehydrateerd was. Het bloed gaf een ureumwaarde van 570 terwijl dit normaal maximum 70 mag zijn. Het zag er dus echt niet goed uit voor Dropke. Toch wilde de dierenarts haar nog de kans geven maar het mocht niet baten. Vanmiddag werd ze dan ook uit haar lijden verlost. De niertjes waren volledig geblokkeerd. Gelukkig heeft ze na haar zware zwerversbestaan nog een tweetal jaartjes onbezorgd genoten.

====================================

Dropke leefde al een tijdje in een tuin als zwervertje en kreeg daar de nodige verzorging. Alles veranderde echter toen ze aangereden werd en het kattinnetje moest geopereerd worden. Ze verloor daarbij één oogje. Daardoor kon ze niet terug naar haar vaste stek en zo kwam ze bij Het dierenthuisje terecht.

Gedurende lange tijd zagen we haar nauwelijks maar nu krijgt ze eindelijk wat vertrouwen en slagen we erin een foto te maken. Gelukkig merken we dat ze zich goed voelt in de omgeving. Het zijn enkel de mensen waar ze het even wat moeilijker mee heeft maar we hebben er vertrouwen in dat ook dat wel goed komt. Immers hoe vaak is al niet gebleken dat liefde en geduld alles voor mekaar krijgt.

Dropke is dan weliswaar geen knuffelpoes momenteel, toch zou ze enorm geholpen zijn met de steun van een meter of peter.