Expo

Expo is een bijzonder mannetje. Hij werd bij ons ooit opgevangen als zeer angstig kitten. We lieten hem al vroeg castreren alsof we het geweten hadden want als jong en klein beestje wist hij te ontsnappen. Gedurende maanden geen spoor van hem tot op een dag dat hij aan de andere zijde van de draad zat. Gezien hij eerder gevangen was met een vangbak lukte dat absoluut niet meer en dus was het afwachten wat hij zou doen.

Expo begon te verbroederen met Suske en Sloeber aan de draad: ze zaten er mekaar vaak kopjes te geven en liepen mekaar na langs de scheidingslijn. Op zekere dag hebben Suske en Sloeber hem dan toch kunnen overtuigen om binnen te komen.

Niettegenstaande Expo reeds sinds 2007 bij ons vertoeft, is hij altijd heel angstig voor mensen gebleven en het ziet er niet naar uit dat dit nog gaat veranderen. Expo is steeds enorm op zijn hoede en gunt niemand zijn vertrouwen, zelfs niet na die jarenlange zorgen die hij hier geniet. Omdat hij zich zo onzichtbaar mogelijk maakt, zijn er ook maar weinig mensen die hem kennen. Nog steeds vertoeft hij veel in de omgeving van zijn twee jeugdvrienden.

Hoe angstig hij ook is, toen we in 2016 naast zijn rechter oog een eerst klein gezwelletje zagen aangroeien tot een grote bol die werkelijk op springen stond en zelfs gedeeltelijk voor zijn oog zat, moesten we hem wel te pakken krijgen om het te laten bekijken door een dierenarts. Op een dag in maart, de maand van zijn negende verjaardag bij ons, hadden we het enorme geluk om hem aan te treffen in één van de chalets die we kunnen afsluiten. Dankzij snelle handeling konden we hem in een transportmand zetten en zo werd hij de dag erop geopereerd. De tumor werd verwijderd en gelukkig zou het gaan om een goedaardig lokaal gezwel. Hij leek zelf opgelucht om ervan verlost te zijn.