Fidel en Fenix

Fidel & Fenix kwamen bij ons toe nadat ze uit een erg verwaarloosde omgeving werden weggehaald.  Beiden verloren ze als kitten tijdens de geboorte een pootje, aldus de eigenaars die hun liefde voor katten uit de hand hadden laten lopen. De dieren waren ook erg schuw en waren net als de andere talrijke soortgenoten niet gesteriliseerd.  Een schrijnende toestand waar uiteindelijk politie en dierenwelzijn zich over diende te ontfermen.  Wij namen alvast de verantwoordelijkheid over de twee gehandicapte poesjes die naar schatting geboren waren in april 2021.

De twee sukkels waren erg onder de indruk en nadat we hen gedurende een periode van een veertiental dagen in een unit hadden ondergebracht zodat we hen wat beter konden leren kennen en vice versa, lieten we ze uiteindelijk los in de groep. Ze hadden teveel stress en gaven duidelijk aan dat ze liever geen menselijk contact wilden.

Op 18 februari ’22 kwamen ze toe nadat ze eerst gesteriliseerd werden en sinds 2 maart lopen ze rond op het terrein.  We zijn inmiddels een week verder en Fidel en Fenix mijden ons als de pest.  Ze huilen zich schuil en zijn voorlopig vooral ’s avonds en  ’s nachts actief als het rustig is.

Veel foto’s hebben we nog niet kunnen maken want ze verstopten zich steeds maar wel hebben we een filmpje van toen ze enkele dagen bij een vrijwilligster van de plaatselijke zwerfcampagne in een bench werd ondergebracht in afwachting op een adres waar ze terecht zouden kunnen.