Floortje

Floortje kreeg een schitterende thuis! Al gauw kwam het eerste geruststellende nieuws dat ze zich helemaal thuis voelt.

======================================

Update 16/05/2017:

De oogarts stelde vast dat Floortje geboren is met de troebele oogjes en er helaas ook operatief niets aan te veranderen is. De lieverd ziet echter wel net zoals wij door een aangedampte ruit kijken. Als je haar ziet spelen, rennen en springen is het duidelijk dat ze er geen last van heeft. Ze is immers nooit anders gewend geweest.

Floortje is dus zeker een adopteerbaar poesje! Ze is echter helemaal geen poes om alleen binnen te houden dus geen appartementskandidaat. Daarvoor gaat ze veel te graag buiten en heeft ze teveel energie.

Een schat van een poesje dat met iedereen en alles overeen komt.

=========================================

Update 15/05/2017:

Vanmiddag gaat Floortje op bezoek bij de oogspecialiste. We duimen dat ze nog geholpen kan worden zodat haar zicht terug kan verbeteren. Ook Carlos, een poes met vergroeid ooglid ten gevolge van een niet verzorgde ontstekingen gaat mee én Korby, de jongen die nog steeds oogontstekingen heeft doordat hij er jaren mee rondliep zonder medische zorgen. Vanavond weten we meer voor deze lieverds!

=====================================

Vandaag, 9 mei, kwam Floortje toe na een alarmerende mail toe van een verzorgende die dringend een thuis zocht voor een poesje dat deels blind en volledig doof is. Het poesje zat bij een dame met medische problemen die helaas niet meer voor het dier kon instaan. We dachten uiteraard aan een seniordiertje gezien haar handicappen en belden de dame op. Het bleek echter te gaan om een poesje van amper acht maanden oud. Het was op de leeftijd van een zestal weken aan de dame kado gedaan nadat haar poes op achttienjarige leeftijd overleden was. Toen zou ze al dezelfde handicap gehad hebben. Natuurlijk was het beestje veel te speels voor haar verzorgster met als gevolg dat het nu niet langer kon blijven.

Floortje is een vrolijk poesje maar haar oogjes staan redelijk bol en zijn erg wit. We hebben de indruk dat ze wel hoort maar dat zal de komende dagen duidelijker worden. Er werd alvast een afspraak gemaakt bij de gespecialiseerde oogarts te Kontich om te bekijken of we Floortje kunnen helpen om beter te zien.

Hopelijk kan ze daarna nog een eigen liefdevolle thuis krijgen.

Wie dit kleine lieverdje wil steunen in de onderzoeken om haar te helpen, is zeer welkom! Ze zou een meter/peter héél dankbaar zijn.