Florke

13/10/’22: Ondertussen is Florke al een jaar één van onze vaste bewoners.  Er is niet zoveel veranderd sinds zijn aankomst behalve dan dat hij steeds moeilijker geworden is om zich te laten pakken. Hij werd het stilaan beu om steeds gepakt te worden om zijn poep te laten wassen en de blaas te laten ledigen.  Helaas lukt het daarom ook niet dagelijks om hem optimaal te verzorgen maar toch stelt hij het nog steeds prima. Hij lijkt perfect gelukkig met af en toe een vuile poep en wij hebben ons er al lang bij neergelegd dat alle dekens waarop hij gelegen heeft besmeurd zijn met ontlasting…

Ach, de egels doen het immers ook. Die kruipen dan wel niet op de zetels of bovenste planken van de krabpalen maar ze zorgen wel voor heel wat smurrie op de vloer en in de lager gelegen delen van de krabpalen.

Florke kan er immers niks aan doen. Gelukkig heeft hij hier een thuis gevonden waar alles getolereerd wordt en waar plaats is voor poesjes die écht hulp en begrip nodig hebben. Lang leve Florke!

=======================================================

01/05/2021: Vandaag wordt Florke 3 jaar!  Een dik half jaar terug veranderde zijn leven erg plots toen hij aangereden werd door de vuilkar.  Helaas zorgde dit ervoor dat hij incontinent is geworden. Zijn eigenaar zag het niet zitten om hem te verzorgen en sloten hem buiten.

Uiteraard is het geen evidentie om zo’n poes in huis te verzorgen maar zo’n lieverd verdient gewoon een liefdevolle verzorging.  Florkes’ blaas wordt  dagelijks handmatig geledigd. Zijn favoriete slaapplekken zijn voorzien van een incontinentiedoek onder een zacht dekentje zodat hij kan genieten maar wij ook niet alle dagen al die kussens moeten wassen. Als hij op schoot komt, hebben we een dekentje bij de hand. Alleen als hij diarree heeft, zit de wasmachine snel overvol en is het poetsen geblazen.

Helaas weten we nu al dat Florke niet heel oud zal worden. Het heeft zijn weerslag op de nieren. Kijk maar naar Bloske en Milù. Het belangrijkste is dat ze van de tijd die ze kado krijgen, kunnen genieten met volle teugen en dat is iets wat Florke zeker wel doet.  Hopelijk mag dat nog lang zo duren…

====================================================================

Update 04/11/’21 – avond:

Florke is sinds een uur of vijf vanmiddag terug thuis en stelt het prima. De operatie is mooi geslaagd en Florke voelt zich, zo te merken, prima. Bij thuiskomst was hij nog wat slaperig maar nu we ondertussen 21u gepasseerd zijn, heeft hij al goed gegeten en komt hij terug om aandacht vragen. Hij moet nu nog een weekje medicatie krijgen. Zijn haartjes kunnen terug groeien op zijn stukje staart en hopelijk zal zijn rood poepje ten gevolge van de irritatie van de schurende staart, nu ook snel verholpen zijn.

===============================================================

Update 04/11/’21: Vandaag is weer een ingrijpende dag voor Florke: zijn staartje wordt geamputeerd. Eerst werd dit uitgesteld omdat zijn staart van belang kan zijn bij de acupunctuurbehandelingen. Helaas moest de dierenarts echter vaststellen dat Florke al te lang (sinds half juli) met het probleem rond liep en dat we hem niet verder konden helpen. Hoewel de behandeling eerst resultaat bleek te geven, is zijn toestand gestagneerd en heeft het momenteel geen zin meer.  Wat ons nu eerst te doen staat, is het amputeren van het staartje omdat dit nu over zijn poep schuurt wat irritatie veroorzaakt. Als we kijken naar de voorbeelden “Milù” en “Bloske” is dat bij hen ook alvast een hele verbetering geweest. Hij zal zich dan ook makkelijker kunnen proper houden.

Op zich is de staartamputatie geen hele zware ingreep maar belangrijk is wel dat dit hoog genoeg gebeurt gezien het staartstompje anders gekwetst kan worden bijvoorbeeld wanneer hij gaat zitten.  Te kort kan dan weer extra verlamming geven dus de operatie op zich is wel cruciaal. Om 10 uur moet Florke bij de dierenarts zijn en dan zullen we hem in de latere namiddag terug mogen ophalen.

Duimen dus voor deze lieverd dat hij snel gerecupereerd zal zijn én er baat bij zal hebben.

Wie wil bijdragen bij zijn operatie kan een centje voor hem storten op rek.nr. BE78 6528 1125 0286 of via Paypal

==============================================================

Update 15/10/’21: Wauw! Florke is nu twee keer voor acupunctuurbehandeling geweest en hij plast op de bak!!! Is dat niet schitterend! De dierenarts heeft er de laatste keer maar liefst een uur voor uitgetrokken. En het heeft geloond zoals ze hoopte. De verlamming van de dikke darm is nog niet onder controle maar daar wordt ook nog aan gewerkt uiteraard.

We geven nog niet op!!! Florke wordt nu maandag 18 oktober terug verwacht in Kontich voor zijn derde behandeling om 14 uur. Wil aub iemand deze lieverd een rit geven naar de dierenarts? Mail ons als je hem wil helpen aub: info@hetdierenthuisje.be

==============================================================

Update 11/10/’21: Vanavond hadden we nog contact met de dierenarts voor de volgende accupunctuurbehandeling. Hij wordt opnieuw verwacht nu woensdag (13/10) voor zijn tweede behandeling. Om 15u45 moet hij in Kontich zijn.

Wie is de bereidwillige chauffeur voor deze lieverd aub? Mail aub: info@hetdierenthuisje.be

================================================================

Update 10/10/’21: vrijdag is Florke voor de eerste keer naar de dierenarts te Kontich gereden voor accupunctuur. We kregen de raad om de staart voorlopig nog niet te laten amputeren en even aan te zien hoe hij op de behandelingen zal reageren.

De eerste sessie heeft alleszins al gevolgen! De blaas van Florke was keihard en erg moeilijk uit te nijpen die eerste week. Na één behandeling met accupunctuur is de blaas soepeler. En zeker niet onbelangrijk: de vaste ontlasting lag in de kattenbak!! Dat lag de dagen ervoor her en der verspreid.  We blijven dus positief! Het is nog altijd mogelijk dat Florke terug leiding zal kunnen nemen over zijn blaas en dikke darm.

Deze lieverd verdient de hulp van ons allemaal!

=========================================

Deze sukkelaar werd slachtoffer van een aanrijding waarbij zijn achterhand geraakt werd.  Helaas kwamen de eigenaars bij een dierenarts terecht die het niet nodig vond om er iets aan te doen met als gevolg dat er veel tijd verloren is gegaan. Momenteel zijn de zichtbare problemen een verlamde staart en verlamde blaas. Florke kreeg huisverbod terwijl zijn vriendje wel nog binnen mocht…

We hebben dan ook ons best gedaan om hem zo snel mogelijk op te vangen eens we de vraag om hulp kregen.  De lieverd is zondag (03/10/’21) toegekomen en op drie dagen is hij tot rust gekomen zodanig dat we sinds gisteren zijn blaas handmatig kunnen ledigen. Vandaag hebben we een afspraak kunnen maken bij de dierenarts die gespecialiseerd is in accupunctuur.

Florke wordt bij dierenarts Van Gompel te Kontich verwacht nu vrijdag, 8/10, om 16u. We hopen dat iemand met hem die rit wil doen?! Dan gaat duidelijk worden wat de volgende stappen zijn om Florke te helpen en of we al dan niet kans maken op herstel.

Wie Florke wil helpen door zijn chauffeur te zijn naar de accupunctuursessie mailt aub zo snel mogelijk naar info@hetdierenthuisje.be. Bel je liever? dan kan dat vanavond op nr. 014/39.47.17 tot 20u of morgenvoormiddag tussen 9u en 13u.

Natuurlijk zou hij zeker en vast heel blij zijn met een meter/peter maar ook elke gift om hem te helpen is van harte welkom! zijn rek.nr. is BE78 6528 1125 0286

Hopelijk kunnen we Florke nog een aangenaam leventje bezorgen zoals Bloske en Milù. Wij zullen hem alleszins niet in de kou laten staan!