Friets

25/01/2017: Helaas hebben we vorige nacht afscheid moeten nemen van Frietske.

De dierenarts had
ons gisterenavond nog laten weten dat hij eerst goed reageerde om de medicatie
met als gevolg dat hij plots terug onhandelbaar was. Dat was op zich een goed
teken. Maar vannacht om half twee kregen we het bericht dat hij plots erg achteruit was gegaan. Niettegenstaande hij onder de
warmtelamp lag was zijn temperatuur gezakt en hij kreeg alle
verschijnselen van nierfalen. We hebben samen met de dierenarts besloten om
Frietske niet langer te laten afzien en hem voor verder lijden te
 behoeden.

Hij is heel rustig
in een diepe slaap gevallen. We troosten ons met
de gedachte dat de sukkelaar dan toch nog twee jaar heeft genoten van een
veilige plek waar hij op tijd en stond zijn eten, snoepjes enz. kreeg. Na wat
hij allemaal heeft meegemaakt, gunde hij ons zijn vertrouwen niet meer wat we
hem absoluut niet kwalijk kunnen nemen. We zijn alleszins blij dat we hem die
twee jaar nog hebben mogen helpen.

==================================

update 24/01/2017:

Vanavond hebben we Friets in allerijl naar de dierenarts gebracht. Frietske die inmiddels al meer dan twee jaar bij Het dierenthuisje inwoont, is al die tijd erg angstig voor mensen gebleven en sliep vooral in de chalets en Nessies. Pas de laatste maand zocht hij de Prutskes op en bleef hij al wat langer liggen als we in zijn buurt kwamen. Pakken of aaien ws er echter absoluut niet bij.

Gisteren echter merkten we op dat Friets niet in zijn normale doen was en we maakten de afspraak met de dierenarts dat we hem vandaag zouden trachten te pakken en hem dan zouden brengen voor controle en eventuele zorgen. Vanavond lukte het ons verontrustend makkelijk om hem te pakken en in een transportmand te zetten. Geen goed teken dus. Dat werd beaamd eens we bij de dierenarts toekwamen.  Friets verblijft nu bij de dierenarts onder een warmtelamp en kreeg alvast medicatie. Het is echter nog even afwachten wat de exacte oorzaak is maar dat zal pas duidelijk zijn als we de bloedresultaten hebben van het labo.

Frietske zou bij aankomst zo’n 20 jaar geweest zijn maar dat betwijfelden we ten zeerste. Hij zou dan nu ca 22 zijn wat volgens de dierenarts niet onmogelijk is. We duimen dat de resultaten meevallen en dat de medicatie aanslaat. Morgen hopelijk snel meer nieuws.

==========================================

Wederom een erg ongelukkige zwerver doordat zijn verzorger overleden was maar dit keer zwerfde hij al wel twee jaar buiten rond. In die tijd kreeg hij nog eten van een nabestaande maar nu het huis verkocht zou worden, kon hij er niet langer blijven.

Friets zou rond de twintig jaar zijn. Hij was bij aankomst niet gecastreerd en zat helemaal onder de vlooien, teken én zelfs luizen. De sukkelaar heeft zware cataract maar is gelukkig nog niet helemaal blind. Hij had ook een zware ademhaling die volgens ons een gevolg was van een zware verkoudheid maar toen de dierenarts hem onder narcose had gebracht voor castratie bleek dat zo goed als al zijn tanden rot waren. Enkele wortels waren erg geïnfecteerd waardoor de sinussen ook ontstoken waren. Dat was dus de reden dat hij zo verkouden leek.

Dit oudje is erg angstig voor mensen. Voorlopig moesten we hem nog even in een unit apart houden omwille van zijn medische toestand maar als alles goed verloopt zal hij eerstdaags in de groep mogen zodat hij rustig zijn zwerversbestaan kan verder zetten, zij het dan in een beschermde omgeving.

Wie Friets wil steunen via peterschap is zeer welkom!