Fritsie

Fritsie kreeg een liefdevolle thuis bij bezorgde dierenvrienden die al eerder een sukkeltje nog een mooi leventje gaven. Fritsie was dan wel geen sukkeltje meer nu hij verlost was van die vervelende allergie maar toch was het niet evident om hem een goede thuis te geven. Uiteraard moet zijn adoptant immers alert blijven want we zouden niet willen dat deze lieverd terug dezelfde problemen zou krijgen. We hebben er het volste vertrouwen in dat zijn nieuwe personeel ook zijn medische toestand goed zal opvolgen.

=======================================

Fritsie is een gecastreerde kater, geboren 2004.  De sukkelaar heeft een heel verleden.  Ten gevolge van allergieproblemen verhuisde zijn eigenaar hem van een huis met tuin naar een appartement. Volgens de dierenarts ging het immers om een pollenallergie en zou dat de oplossing bieden. De lieverd kreeg het hard te verduren en zijn problemen werden natuurlijk nog erger, alleen nog maar door de stress. Met drie soortgenoten op een appartement na de vrijheid gekend te hebben, valt niet mee.

Toch kon de dierenarts er maar geen hoogte van krijgen en geraakte de eigenaar radeloos toen Fritsie constant met een kraag moest lopen omdat hij zich wonden beet. Door die kraag werd zijn vrijheid nog meer beperkt en werd hij apatisch. Op dat ogenblik kregen wij de vraag om hulp.

Toen Fritsie toekwam hebben we hem ogenblikkelijk verlost van de kraag waarna hij zich uitgebreid is gaan rollen in het gras; dat deed deugd! De hotspot die hij dankzij de stress had gekregen hebben we verzorgd met een zeer doeltreffende ontsmettingsspray en we hebben hem op de immuniteitsversterker 4life gezet. Vanaf dat ogenblik is zijn toestand zienderogen vooruit gegaan en amper een maand na zijn aankomst is van zijn allergie niets meer te merken.

Fritsie had aan zijn lipjes last van eosinofiel granuloom maar ook dat is mooi onder controle. Deze lieverd is dus perfect geschikt voor herplaatsing bij dierenvrienden die bereid zijn hem de immuniteitsversterker te blijven geven. Omdat hij hier echt aandacht tekort  komt en meer nodig heeft dan wij hem kunnen bieden, zoeken we voor hem een eigen thuis.