Gyzma

Gyzma is vanmorgen (11/01/’15) goed vertrokken… weliswaar met de krop in de keel zagen we haar na. Deze middag echter kregen we al het heuglijke nieuws dat ze mee op de zetel lag te genieten! Het was dus de juiste beslissing voor haar!

===============================

Vandaag (10/01/’15) kwamen dierenvrienden kennis maken met Tiboo en Gyzma. Ze wilden een oudje verwennen met een liefdevolle thuis bij hun twee spinners. Het was geen makkelijke keuze maar uiteindelijk was Gyzma de gelukkige.

Morgen, zondag, mag ze verhuizen. Het zal voor ons een moeilijk afscheid worden na vijf maanden maar ze zal daar veel meer aandacht krijgen én voor haar gezondheid zal het veel beter zijn.  Ze is immers dubbel zo dik geworden sinds haar komst doordat ze heel wat eten van de poezen steelt achter onze rug.

====================================

Gyzma werd vandaag geopereerd aan de vetbol op haar bovendij. De kranige dame heeft alles prima doorstaan en loopt alweer vrolijk te kwispelen. Hoge tijd nu om na deze “verjongingskuur” een nieuwe thuis voor haar te vinden!

Wie bezorgt Gyzma die liefdevolle oude dag, gevuld met knuffels en wandelingetjes?!

====================================

Dit is een smeekbede aan dierenvrienden die zoveel liefde hebben dat ze een oudje nog een kans willen bieden op een liefdevolle thuis overgoten van warmte, liefde, aandacht.

We worden de laatste weken overspoeld met vragen voor opvang van oude hondjes. Ze vinden blijkbaar nergens anders nog een waardig onderkomen. Het dierenthuisje probeert zoveel mogelijk van die gedupeerde senioren een onderdak te bieden maar helaas moeten we dat beperken om de stress voor de spinners niet te doen toenemen.

Momenteel staan er zes oude hondjes op de wachtlijst; allemaal dieren waarvoor dringend een oplossing moet gevonden worden dus geen tijd te verliezen!

Een aantal hondjes zoals Kenzo, Rommeke en Marsi kunnen we niet meer herplaatsen omdat het voor hen geen vooruitgang zou betekenen. Wie echter wel dolgelukkig zou zijn met een nieuwe thuis is ondermeer Gyzma. Ze straalt van geluk als ze kan gaan wandelen, als ze aandacht krijgt enz. Ze is aardig vinnig met haar elf jaartjes en spurt dagelijks de tuin rond. Wandelen kan ze nog als de beste!

Deze week nog laten we de vetbol aan haar achterpootjes verwijderen in de hoop dat ze dan kans mag maken op een nieuw leventje.

Een ander oudje is Tiboo; hij werd 15 jaar geseind bij overdracht maar als je hem ziet rondcrossen, stel je daar toch vragen bij. Ook Tiboo is een hele toffe woef die een baasje aan zijn zijde verdient en hem trakteert op wandelingen en knuffels.

En wie staat er op de wachtlijst? een Shar Pei van 12 jaar, een blinde Schnautzer van amper 6 jaar, een speelse York van 11 jaar en een mengelmoesje (kruising Epagneul) van 13 jaar.

We kunnen deze nieuwkomers enkel helpen als er terug een plekje is vrij gekomen dus spreid aub dit bericht rond in de hoop dat we zo meer seniorhondjes kunnen helpen.

======================================

Update 28/08/2014:

Schitterend nieuws over Gyzma!  Vorige week werden van deze lieverd RX opnamen gemaakt om vast te stellen of haar gezondheid nu effectief geteisterd wordt door kankergezwelletjes zoals verwacht werd na de neusbloeding die ze in het asiel had, maar er werd gelukkig niets gevonden! Ze werd dan ook dadelijk gesteriliseerd én haar tandjes werden gereinigd. Enkele rotte tanden werden ook verwijderd. Het heeft haar een dagje aan recuperatie gekost maar de dag erna liep de kranige dame eens zo fris en vrolijk rond. De verzorging had haar deugd gedaan alsof ze een verjongingskuur heeft ondergaan.

Voordien liep ze ook al iedereen en overal achterna, maar sindsdien is ze nog veel speelser. Net als Tiboo rent ze mee door de tuin van gekheid. Ze daagt ons zelfs uit om te spelen! Gyzma is dus toch nog een herplaatsbaar hondje voor wie en oudje nog een goede thuis wil geven. Ze heeft weliswaar nog een verdikking aan de achterpoot maar dat is enkel maar een vetbol en kon niet meer verwijderd worden tijdens de operatie omdat de dierenarts haar niet te lang onder verdoving wilde houden gezien haar respectabele leeftijd. Dit is alleszins zeker niet levensbedreigend!

Omdat Gyzma zo gesteld is op mensen om zich heen heeft ze zeker nood aan iemand die veel tijd met haar kan doorbrengen. Geen uithuiswerkende mensen dus en gezien haar speelsheid is een tuin aangewezen.

=======================================

Dit hondje had normaal al eerder samen met Crèmeke vanuit asiel Het blauwe kruis van Wommelgem naar Het dierenthuisje gekomen maar helaas sloeg voor Gyzma toen het noodlot toe: ze kreeg net voor de geplande verhuis naar Geel een erg zware neusbloeding. Dat maakte dat enkel Crèmeke hierheen kwam want Gyzma moest eerst bekomen. Ondertussen waren we een weekje verder en informeerden we nog eens naar haar toestand. 

Het zag er uitzichtloos uit voor deze lieverd in het asiel want de ernst van de neusbloeding wees erop dat het om een gesprongen tumor ging. Gyzma kan mogelijk al heel wat gezwelletjes hebben wat haar medische toestand snel onderuit kan halen. Zekerheid is er niet maar zo’n dier nog aan een goede thuis helpen is ijdele hoop.

We besloten daarom Gyzma een kans te geven bij ons. Het kan haar laatste week zijn maar evengoed start ze hier haar derde jeugd…?! Ze zou de eerste niet zijn! Vandaag kwam ze toe en vrij direct voelde ze zich vrij en vrolijk: ze ging iedereen begroeten en vanavond lag ze al languit met de andere soortgenoten in de zetel.

Nu reeds toont ze haar dankbaarheid met die liefdevolle oogjes.  Morgen komt de kapper en krijgt ze een opfrisbeurt. Hopelijk kunnen we dit lieve oudje nog lang verwennen… 

Gyzma zou zeker haar dankbaarheid tonen aan een meter of peter die haar extra willen steunen…