Jafar

Jafar hoefde gelukkig niet te lang te treuren. We kregen heel wat reacties van kandidaat adoptanten voor deze lieverd en kozen uiteindelijk in zijn voordeel voor een heel rustig gezin waar niet gerookt wordt, een ruime buitenloop is indien hij het wenst en vooral waar bewust gekozen wordt om hem te helpen ongeacht hoe mooi hij er ook uit ziet. Dank voor de vele reacties van lieve dierenvrienden waaronder heel wat van onze adoptanten die ons hun onbegrip geuit hebben over de manier waarop en de reden waarom Jafar terug gebracht is. We zijn maar al te blij dat Jafar nu eindelijk goed op zijn pootjes terecht komt!

===================================================

Jafar is een gecastreerde kater, geboren in 08/2012. Hij werd begin 2019 afgestaan wegens allergie. Hij werd toen geadopteerd en gedurende een jaar ging alles naar wens. We kregen alleen maar positieve berichten. Nu plots kregen we de mededeling dat de adoptant Jafar wilde afstaan want hij zou teveel gaan kosten. Volgens de adoptant had hij immers veel last van hoesten wat volgens hun dierenarts te wijten was aan een erge vorm van astma en de verzorging zou veel geld gaan kosten…

Uiteraard contacteerden we de behandelende dierenarts die ons vertelde dat Jafar helemaal niet zo’n zware astmalijder is. Hij heeft een lichte vorm maar dat kan nu, net als bij mensen, ook te wijten zijn aan de tijd van het jaar. Hij zou, aldus de adoptant, bij hen niet buiten komen wat ook doet vermoeden dat de omgeving te prikkelend voor hem was door sigarettenrook of dergelijke.  Jafar zit hier heel graag in de buitenren en sinds zijn aankomst hebben we hem niet één keer horen hoesten of zwaar ademen. De behandelende dierenarts vond het ook heel triest voor deze lieve jongen dat de adoptant er niet meer voor over heeft gehad.

Wat betreft zijn karakter: Jafar heeft een peperkoeken hartje! Hij heeft nood aan rustige mensen, geen drukte, veel liefde en zachtheid. Het liefst is hij enige poes want hij weet zich niet te verdedigen ten opzichte van soortgenoten. Een ongelooflijke schat!