Jamoe

Jamoe mag totaal onverwacht na meer dan een jaar in te wonen bij Het dierenthuisje toch verhuizen naar zijn eigen thuis! In die tijd veranderde deze angstige zwerver in een lieve aandachtvrager en zijn gezondheid was na de laatste tandverzorging helemaal onder controle.

Hij werd samen met Patouche uitgekozen door grote dierenvrienden die twee seniorpoesjes willen helpen na het overlijden van hun poes op 21 jarige leeftijd. Samen zullen ze enorm genieten van al die aandacht!

=======================================

update 29/06/2017: Gisterenavond is Jamoe terug thuis
gekomen van een stevige tandoperatie. Na steeds weer het terugkerende probleem van infecties in de mond werd het hoge tijd om te rade te gaan bij een specialist. Alle tanden werden verwijderd alsook ook heel wat ontstoken wortelresten. We zagen al bij aankomst een groot verschil in zijn houding.

Hij was weliswaar wat terughoudend
naar ons toe. We hadden immers zijn vertrouwen even moeten schaden maar anderzijds
is hij veel vinniger. Het is duidelijk te zien dat hij zich veel beter voelt.

Vanmorgen zagen we hem zelfs spelen
wat we nog niet eerder mochten meemaken.

Het was wel een serieuze ingreep
aldus de tandarts, maar echt wel de oplossing voor zijn probleem. Hij moet nu nog minstens een week pijnstillers krijgen en dan moet hij
nog eens op controle bij onze dierenarts. De ingreep bedroeg 436,96€ zonder nazorgen en labokosten van bloedanalyse.

We hebben een inzamelactie gestart voor deze lieverd in de vorm van een puzzel. Hopelijk zijn alle stukjes snel gesponsord!

===========================

Jamoe kwam toe via de zwerfkattencampagne van Geel. Hij werd aangetroffen als achtergelaten zwerver en verkeerde in slechte gezondheid. Een grote zweer op de tong en pijnlijke tandjes bezorgde hem veel pijn waardoor hij moeilijk kon eten. De dierenarts voorspelde een moeilijke recuperatie en mogelijk een chronisch probleem wat helaas werkelijkheid werd.

Jamoe was in het begin erg angstig en liet zich erg moeilijk benaderen. Hij glipte door het kattenluik in de tuin maar kwam dan toch maar terug omdat het buiten te koud was. Sindsdien bleef hij dag en nacht lekker warm binnen en liefst tegen de verwarming aan. Jamoe at goed tot op zeker ogenblik: de spuit antibiotica was uitgewerkt en het probleem kwam terug. We waren genoodzaakt om hem opnieuw te pakken zodat hij een volgende spuit antibiotica kon krijgen alsook een pijnstiller zodat hij bleef eten. Jamoe was immers graatmager en had dus geen reserve.

Ondertussen zijn we aan de derde behandeling bezig. Er kon in bloedanalyse niets gevonden worden wat ondermijning van zijn immuniteit kan aanwijzen dus we proberen hem er zo goed mogelijk door te loodsen met reguliere en homeopathische medicatie in de hoop dat we het eindelijk onder controle zullen krijgen.  

Niettegenstaande het feit dat we hem steeds moesten verrassen als hij lag te slapen omdat we hem anders niet te pakken kregen, heeft hij toch stilaan meer vertrouwen in ons gekregen. Hij loopt soms echt te mauwen voor aandacht en kijkt ons dan met smekende oogjes en heel soms kunnen we dan zijn ruggetje strelen maar evengoed spurt hij direct weg. We moeten nog wat geduld oefenen maar we zijn ervan overtuigd dat in deze lieverd een echte knuffelaar schuilt eens hij ons zijn volle vertrouwen durft te schenken.

Jamoe schenkt zijn naam aan het gejammer dat hij geregeld laat horen wat meestal een vraag is naar aandacht of eten. Hij wordt geschat op een jaar of dertien maar zeker weten, doen we dat absoluut niet. Wel weten we dat hij het hier naar zijn zin heeft en medisch nog een hele weg heeft af te leggen. Een vaste bewoner dus die hier de rest van zijn leventje mag genieten.

Wil iemand deze jongen steunen door zijn meter of peter te worden aub?