Jef

12/10: Gisteren wilde Jef niet komen eten en hij bleef zitten ter plaatse. Zelfs met kippenwit, één van zijn favoriete snacks, konden we hem niet verleiden en hij bleek door zijn pootjes te zakken. We wisten dat dit erg zorgwekkend was en dus gingen we direct naar de dierenarts met hem. Jefke bleek verlamd en ook geen gevoel meer te hebben in zijn achterste pootjes. Hij had ook verschrikkelijk veel pijn en vandaar werd besloten hem zachtjes te laten inslapen. Onze immer vrolijke Jef zal voor altijd een speciaal plekje hebben in ons hart. Rust zacht, lieve Jef! We missen je nu al enorm!

=========================================================

7/10: Vandaag kregen we de lang verwachte uitslag van Jefs longpunctie van afgelopen maandag. Deze stemde ons lichtjes hoopvol gezien hele erge scenario’s zoals schimmel en longkanker werden uitgesloten. De onderzoeken hebben echter wel uitgewezen dat Jef een operatie nodig heeft waarbij een gedeelte van zijn zacht gehemelte moet worden verwijderd zodat hij beter kan ademen. Jef zal dus onder het mes gaan op 18 oktober. Duimen jullie mee voor hem?

=========================================================

29/09: na overleg met onze dierenarts blijkt dat het probleem met Jefs’ longen toch niet onderschat mag worden en de punctie dus best zo snel mogelijk kan gebeuren. We namen daarom vandaag al terug contact met de longspecialiste en mogen aanstaande maandag Jef al binnen brengen voor de onderzoeken. Alle duimen en pootjes gekruist!

=========================================================

28/09: Jef ging gisteren naar de hartspecialist en gelukkig is zijn hartje nog perfect in orde. Het probleem is eerder de longen en daar hebben we nog geen uitsluitsel over. Om goed te zijn moet er een punctie gebeuren . Op de RX is te zien dat er iets mis is in de longen maar of dat gaat over slijmen, een gezwel of iets anders is niet te zien. Voorlopig neemt het hoesten niet toe dus hebben we de tijd om eerst te overleggen met de dierenartsen.

Jef kan zeker nog wat steun gebruiken! Wie hem wil helpen door zijn meter of peter te worden is héél welkom. Hij zal je niet teleurstellen. Uiteraard is een gift om zijn medische zorgen te sponsoren ook welkom!

========================================================

Morgen, 27/9, wordt Jef om 10 voor 2 bij de hartspecialist verwacht. Toen hij enkele dagen bij ons was, begon hij zwaar te hoesten alsof hij een longontsteking had. We hebben medicatie opgestart maar nu het na een week nog niet beter is, gaf de dierenarts ons de raad om bij de hartspecialist langs te gaan. Morgen worden dus zijn hart én longen onder de loep genomen.  Gelukkig is Jef er niet ziek van maar natuurlijk kan het ook niet fijn aanvoelen.

Verder is Jef helemaal open gebloeid. Hij geniet mee in de zetel, vindt eindelijk wat rust en loopt ons niet constant meer achterna en slaapt meestal de nacht door. Daar zijn we al héél erg blij mee. Jef is een enorme schat! Hopelijk weten we morgen meer zodat we hem doelgericht kunnen helpen. Wordt dus vervolgd…

=========================================================

Jef kwam op 13 september 2022 bij ons toe nadat zijn baasje opgenomen was in het ziekenhuis. Omdat de hoogbejaarde man daarna opgenomen zou worden in een rusthuis bracht familie hem tot bij ons nadat ze andere mogelijkheden hadden proberen te vinden.

Jef is 12 jaar en helaas heeft zijn baasje, ondanks zijn beste bedoelingen, niet meer voor zijn trouwe kameraad kunnen zorgen zoals het hoort. Dat resulteert in een zware oorontsteking en ernstige tandproblemen. Gelukkig had de familie hem al goed gewassen waar we zeer dankbaar voor waren. Aan de hand van wat ons verteld werd en de toestand van Jefs ligkussen na een drietal wasbeurten  kunnen we ons voorstellen wat een parfum het beestje droeg.

Zoals zo vaak bij dieren van oudere mensen heeft ook Jef serieus overgewicht. De lieverd weegt ocharme elf kilo! Het wordt een uitdaging om hem met 5 kilo te laten afslanken. Zijn pootjes hebben daar natuurlijk ook erg onder te lijden alsook zijn ademhaling.

Jef is zeer slechtziend en is momenteel ook doof maar dat kan mogelijk nog beteren als hij verlost is van de oorontsteking. Daarnaast heeft de sukkelaar ook nog last van verlatingsangst wat uiteraard niet vreemd is gezien zijn medische toestand in combinatie met wat hij doormaakt.

Ondertussen hebben we één dag en nacht achter de rug.  Verheugd kunnen we vaststellen dat na een erg zenuwachtige eerste dag waarbij hij ons constant op de hielen zat, hij toch een rustige nacht heeft doorgemaakt. We hebben hem als het ware in slaap gewiegd en dan is hij uiteindelijk in zijn mand blijven liggen. Vanmorgen lag hij daar nog steeds en ging hij mooi mee buiten. In tegenstelling tot het blaffen en huilen wat hij gisteren deed telkens als hij dacht dat er niemand in de buurt was, is hij vandaag veel rustiger. Zijn eetlust is goed maar niet overdreven schrokkerig of zo. Het is dus niet zo dat Jef een veelvraat is. Hij kreeg naar verluid balletjes in tomatensaus, chocola, etc… Het is een wonder dat dit Mopsje al 12 jaar is kunnen worden én dan ook nog een goede stoelgang heeft!

Jef kreeg al meteen de eerste dag een controle van de dierenarts die haar wekelijkse ronde kwam doen. We opteerden om hem meteen een injectie met Librela te laten geven wat een wondermiddel is voor artrosepijnen. Verder behandelen we de oorontsteking en werken we aan zijn overgewicht. Pas nadat dit alles min of meer onder controle is, kunnen we bekijken of zijn tandjes nog kunnen gereinigd/getrokken worden zodat hij van de pijnstilling vanaf geraakt.

Hoewel we Jef zeker nog de kans op een eigen thuis willen gunnen als alles goed verloopt, zullen we hem eerst een tijdje onder onze vleugels moeten nemen. Daarom een warme oproep om dit lieve senior Mopsje te willen steunen door zijn meter of peter te worden. Hij zal je met uitbundig en dankbaar geknor belonen.