Jefke

Update 24 maart 2013:

We brengen het trieste nieuws dat we Jefke vanmorgen levenloos hebben terug gevonden. Niettegenstaande Jefke al enige tijd wat gezondheidsproblemen had kwam zijn dood erg onverwacht.

Reeds een drietal weken hielden we Jefke nauwgezet in het oog omdat we aanvoelden dat er iets in zijn toestand veranderde. Hij was nu wel aanhankelijk geworden naarmate hij ouder werd maar plots kwam hij op schoot en konden we hem zelfs op de arm pakken. Meer nog: hij genoot echt van al die aandacht.

Vorige week nog gingen we met hem op controle bij de dierenarts. Hij was plots deels uitgedroogd en zijn buik was erg opgezet. Doch twee dagen later leek alles terug in orde te zijn. Jefke behield zijn eetlust al die tijd en alle extraatjes die we hem toestaken werden met veel gespin onthaald.  

Zaterdagnacht omstreeks 2 uur liep hij nog rond en was er niks bijzonders aan hem te zien. Toch lag hij om zeven uur ’s ochtends dood voor de verwarming op zijn geliefde plekje. Het lijkt erop dat Jefke het zelf niet heeft voelen opkomen en dat hij niet geleden heeft wat voor ons een hele troost is.

Wetende hoe Jefke werkelijk aan de poort van Het dierenthuisje is komen aankloppen en zich van angstige zwerver tot schootzitter heeft ontwikkeld zijn we wel zeker dat hij genoten heeft van zijn verblijf bij ons. Jefke heeft ons vaak doen versteld staan door zijn plotse gedragsveranderingen en zo is hij ook van ons heengegaan. We zullen hem steeds herinneren als een bijzondere jongen.

===================================  

Jefke is al jaren een bekende bij Het dierenthuisje. Eens kwam hij in de
voortuin aanwandelen als erg schichtige zwerver waar hij gezelschap
vond van Jack die echter in 2011 overleed wegens ouderdom. Vanaf dat
ogenblik voelde Jefke zich merkbaar eenzaam en op zekere dag besloot hij
met ons via de poort de poezenren binnen te wandelen. Hij voelde zich
opvallend goed in de bende maar tijdens de lente van 2012 trok hij er
toch nog enkele keren op uit. De laatste keer bleef hij zelfs drie weken
weg maar sindsdien heeft hij er geen behoefte meer aan.
Deze jongen is zeker niet meer van de jongste en zal dan toch eindelijk
tot de jaren van verstand gekomen zijn…