Katja

Bij ons sinds 15/03/2020

Katja is een sukkeltje dat aan serviceflats huisde maar door verbouwingswerken daar niet mocht blijven. Ze is doof en dat maakt haar nog onzekerder dan ze sowieso al was als zwervertje. Niet direct een poes om in een huiselijke omgeving direct te wennen. Ze houdt immers van haar vrijheid en neemt liever wat afstand ten opzichte van mensen.

Toch is ze braaf. Toen ze aankwam zat ze angstig afwachtend in haar bakje maar we konden haar aaien en een pipetje in haar nekje uitnijpen tegen vlooien en wormen. Ze keek angstig maar zou ons geen haar gekrengd hebben.

Omdat ze vermoedelijk een vaste bewoner zal blijven, hebben we haar na vier dagen in de groep ge├»ntegreerd. Geen reden om haar nog langer in een unit apart te houden. Dat bezorgde haar veel teveel stress. Het is altijd even afwachten hoe zo’n zwervertje de eerste dagen reageert want vaak komt ze toch uit een gezin en moet ze gewoon terug vertrouwen winnen. Dat kan snel gaan en daarvoor is het goed dat we haar even apart houden zodat we dat kunnen inschatten. Voor Katja zou het echter te lang duren en dat zou ten koste kunnen gaan van haar gezondheid. Ze is immers niet meer zo jong. Ze wordt geschat op een jaar of tien maar ze kan ook al heel wat ouder zijn.

Katja hoopt de steun te krijgen van een lieve meter/peter!