Kenzo

Update 04/02/2015:

Kenzo woont vandaag reeds 4 jaar bij Het dierenthuisje! Er wordt dus weer gefeest met veel lekkere verwennerijen en extra knuffels.

De lieverd verdient het want hij heeft het niet makkelijk de laatste tijd. Sinds een dikke maand is hij volledig blind op beide ogen wegens ouderdom en daar kunnen we helaas echt niets meer aan veranderen. Onlangs gingen we nog naar de oogspecialiste die dit bevestigde. Hij krijgt nu extra druppeltjes in de ogen om ze vochtig te houden zodat hij er geen pijn van heeft.

Hij mag de omgeving dan wel goed kennen, een bijkomend probleem is dat ook zijn gehoor erg achteruit gegaan is en dat maakt het extra moeilijk.  Hij kan immers ook niet echt op gehoor voortgaan. We praten nu luider tegen hem en proberen hem zoveel mogelijk overal bij te betrekken. Doen we dat even niet, dan ligt hij zielig voor zich uit te staren.

Anderzijds is zijn suikerspiegel goed onder controle en eten doet hij nog steeds heel goed. Van de nierproblemen waar hij vorig jaar bijna gegaan was, heeft hij totaal geen last meer.

Hoe lang Kenzo nog bij ons wil blijven, zal hij ons wel tijdig vertellen maar voorlopig denkt hij nog niet aan “vertrek”!

=======================================

Update 28/08/2014:

Weer een emotioneel zware dag: vanavond bleek dat Kenzoke volledig blind is.  Zijn zicht ging al een tijdje bergaf, dit keer door zijn leeftijd natuurlijk. Normaal, inderdaad maar toch triest wetende dat we hem in mei 2011 van zjn blindheid afhielpen door hem nieuwe lenzen te laten inplanten. Hij was toen zo gelukkig!

De laatste weken was hij onzekerder geworden en we merkten dat hij vooral bij duister problemen had, maar overdag zag hij nog grote lijnen. Vanmorgen was de stand van zaken gelijk en plots in de late namiddag zag hij niets meer.

Gelukkig kent hij de omgeving al goed maar toch is het zielig om hem zo te zien lopen op de tast. Eten en snoepen doet hij gelukkig nog als de beste en flodderen al evenzeer. Het liefst ligt hij bij me in de buurt; Kenzo was mijn schaduw, maar dat is nu veel minder. Hij legt zich meer strategisch op een plek waar hij van weet dat ik daar zeker passeer zodat hij me niet kan mislopen.

Terwijl ik dit verdrietig typ, ligt hij naast me op het bed van de kittens rustig te slapen.  Kenzo is sterk ; dat hebben we onlangs nog ondervonden toen hij door de dierenarts opgegeven was met nierfalen… Zodra we hem terug naar huis haalden, kregen we hem dankzij Rosbeef terug aan het eten. Ondertussen is zijn eetlust en algemene toestand helemaal OK. Ook zijn diabetes is constant en dus onder controle dankzij de twee inspuitingen per dag.

We zullen maar hopen dat Kenzoke er nog lang de moed in houdt… we trachten hem nu nog wat meer aan te halen en te begeleiden zodat hij moreel wat opkrikt want dat is nu even het allerbelangrijkste in zijn positie.

===========================================

Update 12/05/2014:

Even wat positief nieuws tussen alle medische zorgen door: Kenzo voelt zich super! Het is onvoorstelbaar hoe Kenzo zich herpakt heeft. Sinds twee dagen voelt hij zich opperbest; hij speelt opnieuw onze schaduw, eet en drinkt vrij normaal en eist zijn aandacht… Opnieuw de Kenzo zoals we hem kennen!

Uiteraard blijven we hem verwennen en lopen we nu om de drie dagen bij de slager binnen in plaats van dagelijks voor Rosbeef. Het is gelukkig niet langer zijn hoofdmaaltijd maar het helpt wel om zijn eetlust op te starten. We volgen zijn autobiografische handleiding op zijn wenken…

En wie zegt dat poezen personeel hebben en honden een baasje…????

========================================== 

Update 02/05/2014:

Voor Kenzo zijn het enkele dagen van de waarheid geweest. Het was erop of eronder en hij heeft gekozen voor het eerste. De Rosbeef heeft hem zonder twijfel goed gedaan. Toch is er nog weinig stabiliteit voor de toekomst. Momenteel laat hij zijn urine regelmatig nog lopen waar hij staat wat voordien absoluut niet zo was. Vaak is hij afwezig en ligt hij te staren in het oneindig.  Anderzijds heeft hij enthousiaste momenten waarop hij ons volgt als we buiten gaan of op zijn achterste pootjes balanceert als hij van mening is iets lekkers te moeten krijgen.

We beseffen maar al te goed dat Kenzo niet meer zal worden als voordien maar we mogen hopen dat hij nog wat tegoed heeft zodat we hem x-aantal tijd kunnen verwennen en daar lijkt hij mee te kunnen leven…

====================================

Update 30/04/2014 – avond:

Gans de dag wilde Kenzo niets aannemen. Ook vanavond tegen eettijd haalde hij overal zijn neus voor op. Hij keerde zijn hoofd helemaal weg; meer nog, hij liep weg van het eten en nestelde zich elders. Pas om een uur of negen leek hij plots honger te krijgen en stond hij te trappelen als ik richting koelkast ging. Voor het eerst sinds zaterdag heeft hij gretig gegeten van de rosbeef en -hout vasthouden- alles blijft binnen tot nu toe. Het is nu 23 uur en Kenzo ligt rustig te slapen. Zowel het eten als het drinken lijken te verteren en dat is een hele mooie vooruitgang! We blijven hem op de voet volgen.

=====================================

Update 30/04/2014 – ochtend:

Kenzo heeft een rustige nacht gehad. Gelukkig maar! Het heeft hem deugd gedaan zo te merken want sinds vanmorgen is hij iets opgewekter. Hij reageert terug op zijn naam, houdt ons meer in het oog én… hij heeft ook gretig enkele sneetjes rosbeef opgegeten. De euforie was groot, de rosbeef op en hij leek te vragen naar meer dus direct de auto in naar de slager waar ik een halve kilo rosbeef vroeg, dun gesneden. De dame vroeg nog even ter bevestiging  “500 gram”? waarop ik bijna zegevierend bevestigde “AUB!”

Omdat Kenzo me gevolgd was tot aan de voordeur had ik hem mee in de wagen genomen wat hem ook deugd leek te doen. Samen met zijn vrouwtje onderweg… zijn lang leven???

Laat ons hopen dat ik morgen terug naar de slager moet en dat Kenzo het heeft opgegeten weliswaar want het lijkt hier in het algemeen wel in de smaak te vallen.

========================================

Update 29/04/2014:

Kenzo is sinds zes uur vanavond terug thuis. Na overleg met de dierenarts werd overeengekomen om hem hier verder te verzorgen. Het positieve nieuws was dat de nierwaarden terug binnen de normale normen lagen. Het negatieve: hij wilde nog steeds niets eten. Het vermoeden was dat dit te wijten kon zijn aan het feit dat hij zich daar niet thuis voelde. Kenzo weet immers wat hij wil…

Zo had hij niet willen plassen. Peter kwam met hem buiten en het eerste wat hij deed was zijn pootje heffen. Eten onder dwang? vergeet het maar! Koppig als alleen een Terriër dat kan.

Toen hij thuis kwam, leek hij niet direct te beseffen dat hij verlost was van die nare dagen in eenzame opsluiting. Natuurlijk was hij daar omringd met goede zorgen maar wat is er beter dan die vertrouwde omgeving van Thuis?!

Eens thuis gekomen probeerde ik hem wat op te frissen zonder hem te willen lastig vallen. Kenzo is een erg fiere jongen en het was klaar dat hij zich vuil voelde. Het bleef bij wat klitjes verwijderen aan zijn slechte oogje die door het tranen verhard waren en zijn voorpootjes met een lauw doekje wassen want die roken na het braken op zondagnacht niet erg fris.

Voor Kenzo deed ik vandaag een grote tegemoetkoming: ik ging een slager binnen voor “fris” ogende rosbeef. Als vegetariër geen lol als je dan ook nog moet vragen naar “bloederige” want de afgesneden schellen die klaar lagen om te verpakken zagen er niet fris uit. Jakkes! Genoeg om zelf een maaginfectie te krijgen als je die geuren en kleuren niet meer gewend bent. Maar ik hoopte Kenzo er plezier mee te doen en eureka!!!! het was het enige waar ik hem mee kon verleiden.

Heel voorzichtig krijgt hij nu beetjes van wat hij wil eten. Immers de nierwaarden zijn weliswaar verbeterd maar de maag- darminfectie zijn nog steeds actief. Daar moet hij nu verder medicatie voor krijgen. We mogen dus niet te snel victorie kraaien! Het wordt nog hard werken om hem eroverheen te helpen maar de zwaarste klus moet hijzelf klaren.

Wordt hopelijk positief vervolgd…

======================================= 

 Update 28/04/2014:

Voor Kenzo keerde gisteren het geluk. Met moeite at hij wat stukjes kip die hij even later uitbraakte.  Ondanks medicatie tegen braken die de maag en darmen moesten kalmeren veranderde er niets aan de situatie. We namen ons voor om vanmorgen eerste werk naar de dierenkliniek te bellen voor een afspraak.

Het werd een helse nacht voor de sukkelaar: omstreeks 2 uur werd hij voor het eerst wakker en braakte hij vocht. Daarna dronk hij wat en amper een half uur later braakte hij dat water uit. Zo ging het gans de nacht door. Uiteindelijk konden we vanmorgen tegen half negen met hem naar de dokter waar dadelijk een echo werd genomen. Daaruit bleek dat de darmwand was opgezet wat duidt op een maagontsteking. Er werd bloed genomen en toen was de eigenlijke boosdoener bekend: de nieren falen.

De waarden zijn nog niet dramatisch maar in combinatie met de diabetes, zijn slechte hart én de maagontsteking kon het wel fataal zijn. De dierenarts gaf hem echter nog wat respijt en stelde voor om de nieren te spoelen. Kenzo ligt nu aan het infuus en zal morgenvroeg naar huis mogen komen.

Het is nu even afwachten hoelang we hem dan nog gelukkig zullen kunnen houden dankzij aangepaste voeding; dat is niet te voorspellen. Zeker is wel dat we hem die kans nog willen geven want zijn oogjes gaven duidelijk te kennen dat hij nog geen afscheid wilde nemen. Duimen dus dat zijn lichaampje zich herpakt zodat hij nog een tijdje dierwaardig kan genieten.

==============================================

Update 26/02/2014:  

Naar goede gewoonte gingen we bij de oogspecialiste op controle met Kenzo. Op het rechter oogje dat reeds langere tijd terug blind was, bouwt gelukkig geen druk meer op dankzij de drukverlagende druppels die we hem twee maal daags toedienen.

Echter het zicht uit het linker oogje – zijn “goede” oog dus- begint echter ernstig af te nemen door ouderdomsslijtage. Daar kunnen we helaas niets aan veranderen. We hadden al opgemerkt dat Kenzo minder zeker was als hij zich op onbekend terrein bevond. Volgens de oogspecialiste ziet hij nog maar wazig wat hem vooral als het donker is parten speelt.

Zijn hartje is ook versleten maar keeps on going! De kranige Terrier loopt nog maar al te graag achter ons aan. Alleen blijven of wachten staat niet in zijn woordenboek. En hij staat nog steeds zijn mannetje! Een poes die zijn eten probeert af te pakken zal een niet al te vriendelijke reactie mogen verwachten… met Kenzo wordt niet gelachen!

En wat zijn diabetes betreft lijkt alles ook mooi onder controle. Dagelijkse urinecontrole geeft een vrij constante aan zodat zijn suikerspiegel gelukkig niet meer teveel fluctueert wat zijn gezondheid alleen maar ten goede kan komen.

Kenzo’s gedragingen zijn vaak nog steeds jeugdig van aard: als de twee oudjes, Kenzo en Rommeke aan het spelen slaan, kan het er nog hevig aan toe gaan! 

====================================

Update 03/04/2012:
Ondertussen was er begin dit jaar terug meer druk gemeten op zijn
rechter oogje. Met een klein hartje gingen we gisteren op controle en
gelukkig was de druk weg! Dankzij verhoging van de hartmedicatie en de
drukverlagende druppels in het oogje is alles terug onder controle.
De toediening van een tweede hartmedicatie was een noodzaak gezien het
hartgeruis was toegenomen ondanks zijn eerste medicatie. Nochtans blijft
Kenzo erg speels en vinnig hoor. Zijn diabetes is vrij stabiel hoewel
het stelen van poezeneten zo nu en dan wel eens voor suikerpieken wil
zorgen.

===============================

Update 09/11/2011:
Eindelijk eens wat positief nieuws in deze abnormaal hectische
herfstmaand: Kenzo moest niet geopeerd worden! Tegen alle verwachtingen
in bleek de druk op zijn rechter oog plots van 80 naar 19 verlaagd.
Gezien de druk reeds bijna twee maanden opbouwde is het zeer
uitzonderlijk dat het zichzelf toch nog hersteld heeft. Maar wij -dat is
Kenzo en ik die hem met een klein hartje naar de oogspecialiste voerde-
zijn daar niet kwaad om; Het was een ware opluchting! Eens ik hem van
de onderzoektafel zette, sprak zijn blik boekdelen: Yes, we gaan naar
huis! Een opsteker die de miserie van heel de week weeral doet
wegsmelten als sneeuw voor de zon. Ongetwijfeld zullen heel wat mensen
diezelfde vreugde delen bij het lezen van deze afloop.
Belangrijk is dat de kans zeer miniem is dat de druk terug zou kunnen
opbouwen. Wel is het zo dat hij door dat oogje niet meer ziet, maar wat
telt is dat hij het mag houden! Bovendien is zijn linker oog in prima
conditie dus voor onze lieve jongen is alles prima zoals het is.

====================================

Update 01/11/2011:
Kenzo is binnen drie dagen alweer elf maanden bij ons. Hij is hier erg
gelukkig en is al helemaal in de wolken met vriendje Rommeke maar zeker
niet minder met de kittens Tinker en Daisy die hem graag -letterlijk!-
rond de nek vliegen.
Spijtig genoeg hebben we toch ook wat minder goed nieuws te melden;
sinds een maand merkten we op dat Kenzo’s rechter oogje verkleurde en
boller bleek te zijn. We gingen op controle bij de specialiste waar een
druk werd opgemerkt op dit oog. Gedurende een maand moesten we twee
soorten drukverlagende druppels in het oogje doen in de hoop dat we meer
problemen konden voorkomen. Dat heeft echter niet mogen baten. Bij een
laatste controle vorige week is gebleken dat de druk alleen nog verhoogd
was en dat Kenzo hier niet mee mag en kan blijven rond lopen.
Niettegenstaande hij niets laat merken, moet die druk pijn veroorzaken.
Er zit dan ook niets anders op dan het rechter oogje te vervangen door
een kunstoogje. Gelukkig heeft hij zijn linker oog nog dat perfect is!!
Woensdag 9 november a.s. zal de operatie doorgaan bij de oogspecialiste.
De ingreep zal ongeveer 270€ bedragen. Wie wil Kenzo hierbij helpen?

=============================

Update 09/06/2011:

We praten honderduit over Kenzo; hoe gelukkig hij én wij wel zijn nu hij
terug kan zien, hoe wonderbaarlijk het is dat dit medisch allemaal
mogelijk is en hoe dankbaar het is dat we hem dit geschenk hebben kunnen
geven. Dagelijks zien we hem genieten en spelen met Rommeke die op zijn
beurt ook helemaal is open gebloeid. Rommeke hoeft niet langer
medicatie te nemen voor zijn trauma en Kenzo is niet langer het
hulpeloze blinde hondje;
kijk zelf maar: http://youtu.be/41tzdi34YqQ

=========================

Update 10/05/2011:

Even een geruststellend nieuwtje over ons dapper baasje Kenzo. Na de
laatste ingreep (zijn vierde operatie!) gingen we enkele dagen later
terug op controle want zijn huid leek zo dun dat ze niet meer dichtte.
We waren en niets gerust in dus liever nog een keer meer laten nazien!
De infectie had blijkbaar reeds erg op zijn huidwand ingewerkt waardoor
die zo dun was geworden op enkele plaatsen zodat hij als het ware
geperforeerd was.
We kregen een zalf mee die de huid sneller zou dichten. Na enkele dagen
vonden we echter het resultaat niet zo schitterend en besloten dan ook
over te gaan op Mesitranzalf; de zalf waar we ondermeer ook Brando’s
wonde hebben dicht gekregen – Brando was toegekomen met een bandje onder
zijn poot dat heel zijn oksel had open geschuurd. Als zulke diepe wonde
hiermee op tijd van enkele weken dicht ging dan zou dat met die kleine
gaatjes bij Kenzo zeker lukken! Na twee dagen zien we al een mooi
resultaat!
Kenzo ziet als de beste, plast ondertussen terug zonder problemen … nu zijn gaatje nog dicht krijgen!

Zolang hij er zo vrolijk onder blijft kunnen wij er ook mee lachen; oef!

==============================

Update 02/05/2011:

Een dag na de operatie aan de blaasstenen waren we erg ongerust; aan
beide zijden van zijn buik had hij plots zakjes bloed hangen. Pijn had
hij er niet van maar het was een eng zicht want zijn buik was plaats
twee keer zo dik. Het stond echter niet gespannen en na overleg met de
dierenarts die ons gerust stelde vonden we het geduld om enkele dagen
rustig aan te zien. En het beterde inderdaad; het bloed trok weg en wat
overbleef was een purperen buikje, maar ook dat zou na verloop van tijd
weer wegtrekken.

Gisteren echter moesten we op controle voor zijn oogjes en we stonden
versteld hoe opgezet zijn buik nu was. Zaterdag hadden we hem nog
uitgebreid op zijn buikje geaaid en was het nog plat en nu stonden de
twee naadjes van de operatie bijna op springen. Inderdaad, die dag had
hij twee keer gejammerd als ik hem oppakte… als we nu die dikte zagen
kon dat ook niet anders dan pijn doen. De dappere jongen was ’s ochtends
nog mee gaan wandelen en had niet het minste laten merken…

Onmiddellijk werden platen en een echo genomen maar daar werd niets op
duidelijk; althans we kregen wel de zekerheid dat er geen organen
ingezakt waren wat eigenlijk zowat het belangrijkste was. We kregen de
boodschap om hem goed in het oog te houden want dit moest toch uit
zichzelf opgelost geraken. Vanmorgen echter vond ik enkele druppeltjes
bloed; genoeg om terug de dierenarts op te bellen. In overleg werd
besloten om Kenzo’s buikje terug open te maken om te kijken wat er mis
was. Het leek de enige manier om hem zo snel mogelijk van dit probleem
af te helpen.
Om half twee bracht ik Kenzo terug naar de dierenarts te Hemiksem die
hem ondertussen al door en door kent en vice versa. Gelukkig stapt hij
er nog altijd vrolijk binnen; niet te begrijpen!
Een uurtje later mocht ik hem alweer ophalen met een plattere buik. Er
was een bloedklonter uitgekomen, maar een duidelijke aanwijzing van waar
die vandaan kwam werd niet gevonden. Wel was zeker dat er bacteriëel
iets aan de hand was. de wonde werd dan ook grondig gereinigd en ontsmet
waarna hij een inspuiting met antibiotica gekregen heeft.
En zo ging Kenzo voor de vierde keer na een operatie mee huiswaarts. En
hopelijk is het nu definitief de laatste keer geweest. Zaterdag volgt
nog een controle voor “het geheel”: dat wil zeggen oogjes en buik.

We hopen maar dat zijn suiker weer niet teveel zal schommelen ten
gevolge van deze verdoving die gelukkig wel een stuk lichter was dan de
vorige. Laat ons dus hopen dat het dit keer meevalt.
Het was een bewogen dag: eerst Whoopy’s verrassing en dan Kenzo’s
noodingreep en… momenteel is Peter nog vlug met oudje Otto naar de
dierenarts voor bloedname. Daarover meer onder “Otto”, de oude senior
die pas toekwam.

============================

Update 26/04/2011:
Vanmorgen bracht ik Kenzo met een heel klein hartje naar de dierenarts
te Hemiksem waar hij twee weken geleden zijn “nieuwe oogjes” kreeg. Dit
werd zijn derde operatie op rij! Gelukkig is hij een stoer baasje want
tegen alle verwachtingen in kwam hij vanavond heel vrolijk terug thuis.
Vijf blaasstenen werden verwijderd via twee sneetjes in de lies. Hij
heeft direct gegeten, daarna wat gespeeld met zijn vriendje Rommeke, nog
wat door de tuin keuvelen en nu ligt hij te slapen in de zetel. Weer
een heel avontuur achter de rug maar hopelijk mag dit nu het laatste
geweest zijn. Laat ons duimen dat hij nu eindelijk onbezorgd zal mogen
genieten van zijn gezondheid!
We gaan in ieder geval nog even door met de wafelverkoop want dit is weer een sommetje erbij!

=====================

Update 23/04/2011:

Verwikkelingen maken het Kenzo niet makkelijk. Gisterenavond bloedde
Kenzo plots erg langs zijn penisje. Vorige week hadden we gemerkt dat
hij een tweetal dagen moeilijker kon plassen, maar dat leek al snel te
beteren. Mogelijk had hij een blaasontsteking zoals hij in het begin ook
gekregen had toen hij hier nog niet zo lang was. Net zoals die eerste
keer leek alles na enkele dagen antibiotica terug in orde te zijn. Door
de operatie aan zijn oogje moest hij die medicatie toch nog krijgen dus
dat was mooi meegenomen. Tot gisterenavond dus toen we pas echt onraad
begonnen te ruiken. Dit moesten blaasstenen zijn want zo plots kon een
ontsteking zomaat niet de kop opsteken.
Gezien we vanmorgen toch op controle moesten bij de oogspecialiste en
de bloeding na enkele minuten stopte namen we ons voor om het even aan
te zien. Vanmorgen geen bloed meer maar wel erg moeizaam plassen dus de
controle was niet zo erg nodig voor zijn oogjes dan wel voor zijn blaas.

Dierenarts Gerlinde Janssens onderzocht Kenzo zeer grondig en na een
echo en RX opnamen bleek hij maar liefst alvast 5 zichtbare steentjes in
zijn blaas te hebben. Onze lieve rakker werd gesondeerd in de hoop dat
hij op die manier even verder kon want natuurlijk gebeurt zoiets weer
net nu met het lange Paasweekend. We maakten meteen de afspraak om Kenzo
dinsdag binnen te brengen voor operatief verwijderen van de steentjes.
We vinden het vreselijk dat we hem dit moeten aandoen maar anderzijds
heeft hij nu teveel pijn en is de kans op verstopping steeds groter dus
is er geen keuze.
We hoopten dat hij het tot dinsdag zou kunnen uitzingen dankzij deze
sondering maar neen hoor; nu vanavond reeds waren we genoodzaakt om
naar de dierenarts te gaan om hem opnieuw te laten helpen. Telkens zo’n
steentje voor de urineleider komt te zitten, kan hij immers niet meer
plassen en dat veroorzaakt uiteraard pijn en ongemak én gevaar!
We zullen dus héél blij zijn als het weekend voorbij is en hij er
eindleijk van verlost zal zijn, ook al vinden we het een verschrikkelijk
idee dat we hem weer even moeten achterlaten.

Positief is de toestand van zijn oogjes! De druppels mogen we afbouwen
want alles werkt prima en zijn zicht is erg helder! Mooi, de voorkant
is in orde… nu de achterkant nog…

Wat zijn we trots op onze flinke jongen! Niettegenstaande hij nu weer
heel wat last en pijn moet hebben van de verstopping houdt hij zich
sterk. We hopen uit de grond van ons hart dat Kenzo na dinsdag helemaal
opgeknapt zal zijn zodat hij nog lang mag genieten!
Duimen jullie aub opnieuw mee!? … Het houdt maar niet op! Hopelijk
mogen we nog op wat steun blijven rekenen want we zijn er helaas nog
niet door.

========================

Update 21/04/2011:

Ja hoor, Kenzo is verhuisd … althans op de website: namelijk van
“belangrijk nieuws” naar “Inwoner”. Zolang hij onder de rubriek van
belangrijk nieuws stond hadden we nog niet echt besloten of Kenzo zou
blijven of niet. Stel dat hij hier niet langer tevreden zou zijn eens
hij zijn zicht terug zou hebben… Stel dat hij achter de poezen zou
aangaan en zijn soortgenoten zou afblaffen?
Maar niets van dat alles voor Kenzo! in tegendeel zijn liefde en
genegenheid voor Rommeke is nog groter geworden wat maakt dat we die
twee al zeker samen moeten houden. Je zou ze moeten zien spelen! Beelden
volgen zodra er even tijd is hoor.

Dat wil meteen ook zeggen dat Rommeke dus eveneens een vast inwoner is
geworden. Niet alleen hebben ze hun medische toestand tegen waardoor ze
hier “moeten” blijven maar ook zijn ze veel te verhangen aan ons
ondertussen en zou een nieuwe aanpassing teveel van hen vergen.

Horen we daar zuchten van opluchting…?

=================================

Update 18/04/2011:

Iedereen die Kenzo ziet staat versteld; zijn heldere oogjes stralen!
Ook de oogspecialiste bij wie we vrijdag op een eerste controle gingen,
was heel enthousiast over het resultaat. Kenzo reageert blijkbaar erg
snel en goed op de ingreep want bij controle pasten zijn pupillen zich
al mooi aan.

Hoewel we erop gerekend hadden natuurlijk dat hij terug zou zien is het
toch een hele belevenis als het dan eindelijk zover is. Eigenlijk is
zoiets niet echt voor te stellen, maar wel zalig om mee te maken! Weer
een ervaring rijker…

Kenzo geniet ondertussen van de luxe die hem dankzij vele bezorgde
mensen kon geschonken worden. Zijn relatie mer Rommeke, het Maltezertje
is nog intenser geworden want nu kunnen ze volop spelen. Wat eten
betreft profiteert hij er nu ook van; Hij grijpt elke kans om op schoot
te geraken als we aan het eten zijn want wat ziet dat er allemaal
verleidelijk uit! Iets uit de hand geven werd voordien voorzichtig
aangenomen maar nu is de kans groot dat hij heel de vinger erbij neemt;
zo gretig reageert hij.

Gelukkig is nu ook zijn verlatingsangst afgenomen. Als ik de poort
uitging als hij blind was begon hij te huilen en stopte vaak niet voor
ik terug binnen was. Ook in de auto als hij even moest wachten kon hij
een heel concert geven. Dat is fel verbeterd nu hij beseft dat hij niet
alleen zit misschien? Of gewoon omdat hij geruster is in zijn omgeving
mét oogjes? Eén ding staat als een paal boven water: Kenzo geniet met
volle teugen!

Ondertussen hebben we gelukkig ook zijn suiker terug wat onder controle
gekregen want die was helemaal ontregeld door de operatie en we zouden
uiteraard niet willen dat hij terug vlekken voor zijn mooie oogjes
krijgt!!

Eersdaags proberen we nog eens wat beelden van de vrolijke jongen te maken zodat iedereen mee kan genieten.

=============================

Update 14/04/2011:

Kenzo ziet!!!! sinds vanmorgen merkten we vooruitgang; hij liep niet
meer tegen zaken aan maar schrok telkens hij iets benaderde. in de loop
van de voormiddag zag ik hem stilaan meer en meer op verkenning gaan en
uiteindelijk sprong hij vanmiddag uit zichzelf in de auto op de
achterzetel! Voordien stond hij altijd heel onzeker te wachten tot ik
hem oppakte om erin te heffen. Dat was dus het mooiste bewijs!

Als hij een likje wil geven zit hij nu ineens op de juiste plek;
voordien begon hij wat met zijn tong te slaan in de richtign van met dan
de hoop dat ze op je neus of voorhoofd terecht zou komen. Toen ik
daarstraks naar hem wees sprong hij naar mijn vinger met de gedachte
waarschijnlijk dat ik een stukje kip vast had. Ik heb me nog nooit zo
gewillig laten knappen door een hond…

Dus het is duidelijk dat Kenzo ziet! Vanaf nu zal zijn zicht nog verbeteren naarmate de dagen vorderen.

Morgenvroeg gaan we op controle en zullen we weer wat meer weten.
Schitterend toch wat er allemaal mogelijk is! En dan bedoelen we echt
niet alleen de medische kant maar enkel dankzij alle steun die Kenzo én
Whoopy kregen zijn wij in staat om deze dure ingrepen te laten
uitvoeren. We kunnen het dan ook niet genoeg benadrukken hoe dankbaar we
zijn om al die steun en medeleven! Blijf aub nog mee inzamelen en snoep
verkopen.

===========================

Update 13/04/2011, 20 u:

We zijn nu zo’n uurtje terug thuis. Kenzo was erg opgewonden bij de
dierenarts om ons terug te horen; zien is voorlopig nog een te groot
woord want eerst moeten zijn hersenen zich nu terug aanpassen.
Afhankelijk van hoelang de blindheid reeds duurde kan dat over enkele
uren, dagen of maximum een week gaan.

Wel merken we dat hij vaag ziet want hij loopt nu al nergens meer tegenaan; dat is al heel wat!

Maar Kenzo heeft heel de ingreep heel goed doorgemaakt! Hij was al snel
terug wakker en heeft vanmiddag al rond 16u goed gegeten. Ook vanavond
heeft hij dat heel gretig herhaald. Dat is positief want nu moeten we
hem natuurlijk terug gaan bijsturen wat zijn suikergehalte betreft. Maar
door het feit dat hij goed eet zal dat normaal morgen al terug op peil
kunnen zijn.

Vrijdag gaan we terug op controle. Voorlopig heeft hij mooie rode
verbandjes rond zijn beide pootjes zodat hij zijn oogjes niet kan open
krabben. Soms zie je hem zijn oogjes wat dicht knijpen. We zijn dan ook
verwittigd dat het zou kunnen dat morgenvroeg de oogjes zullen dicht
zitten. Vanaf nu volgt dan ook de nazorg en die bestaat erin om een
achttal keer per dag druppels en zalf (4 verschillende soorten) in beide
oogjes te doen.

Nu is het dus alle dagen en uren afwachten tot het moment dat hij klaar
zal zien! De doffe witte plekken zijn in ieder geval helemaal verdwenen
en zijn oogjes staan helder. Hopelijk hebben we snel het grote nieuws
te melden!!

====================================

Update 13/04/2011, 15u45:

Zonet kregen we het verlossende telefoontje; Kenzo heeft de operatie
goed doorgemaakt en is al aardig wakker. Vanavond tussen 18 en 20 uur
mogen we hem terug ophalen. Eén lens is vervangen, de andere “hersteld”
om het symplistisch uit te drukken. Verdere info zullen we straks
krijgen en vernemen jullie dus ook nog.

We zijn zó benieuwd hoe hij zal reageren nu hij ons ook kan zien en hier
niet meer alleen op zijn neus verder moet… wat spannend!!!

Hopelijk straks nog meer goed nieuws… Stel dat hij zich omdraait en
hier niet langer wil wonen eens hij de situatie te zien krijgt….

========================

Update 12/04/2011:

Morgen, woensdag 13 april is voor Kenzo de dag van de waarheid! Om 9 uur
brengen we hem binnen bij de oogspecialiste voor zijn oogoperatie.
Mogelijk zal hij morgen al kunnen zien! In het slechtste geval zal het
binnen de week zijn, dus we zijn erg benieuwd naar zijn reactie!

Zijn suikerspiegel hebben we in ieder geval redelijk goed onder controle
zodat het risico van de operatie niet groter is als een andere patiënt.
Afhankelijk van de manier waarop hij de anesthesie verwerkt mag hij
morgen al terug naar huis komen of wordt het donderdag. Dat zullen we
morgen pas vernemen in de loop van de namiddag.

We hebben nog wat beelden op een rijtje gezet van onze blinde Kenzo in
de hoop dat we volgende week heel andere beelden kunnen tonen! :
http://www.youtube.com/watch?v=LlD-l4QbkR0

Duimen!!!!! Morgen meer nieuws!

Dankzij giften en de snoepverkoop zijn we aardig op weg om ook de kosten
van Kenzo’s operatie samen te krijgen. Blijf aub verkopen en ronselen
en wafeltjes eten… Samen krijgen we het zeker voor mekaar!

============================

Update 21/03/2011:

Kenzo voelt zich stukken beter met zijn frisse mondje. Ook zijn
suikerniveau zal daar zeker iets mee te maken hebben; voorlopig zit dat
nog steeds stabiel.

Woensdag 13 april is het zover.

We laten nu even de goede zorgen over aan ons vakkundige oppasgezin dat
liefdevol voor al onze beschermelingen zal zorgen en hen dik zal
verwennen zodat wij nieuwe energie kunnen opdoen. We sluiten onze
vakantie af met de operatie van Kenzo zodat we die dag zeker de nodige
tijd hebben om bij hem te blijven.

Vanaf nu zijn we al begonnen met de voorbereidingen voor de operatie; zo
moet hij nu al oogdruppels krijgen en vanaf volgende week zelf drie
verschillende soorten. Gelukkig deert hem dat allemaal niet en het zou
hem nog minder kunnen schelen als hij zou beseffen waar dit toe zal
leiden…

Tot binnenkort met meer nieuws!

======================

Update 18/03/2011:

Vandaag werden Kenzo’s tandjes met succes geopereerd; drie tanden
moesten verwijderd worden. De overige werden gereinigd zodat Kenzo
volledig klaar is voor zijn oogoperatie op 13 april. We zijn erg
benieuwd hoe hij zal reageren eens hij terug kan zien!

Vanaf nu krijgt hij voorbehandelingen naar de operatie toe met
verschillende oogzalfjes, – druppels enz… En zijn suikerspiegel die is
momenteel vrij stabiel. We hebben er dus goede moed op!!

==================================

Update 17/03/2011:

Goed nieuws! Kenzo’s suikerpeil is min of meer onder controle. In plaats
van één maal daags insuline toedienen zijn we overgeschakeld op twee
maal daags met 12 uur ertussen en dat lijkt veel beter aan te slaan. Wat
meer organisatie om telkens tijdig te spuiten maar voor Kenzo wel een
stuk beter.

Dat maakt dat we vrijdag afspraak hebben met de dierenarts om de
voorbereidende operatie aan zijn tandjes te laten uitvoeren. We hebben
dan ook ineens contact genomen met de oogspecialiste en de afspraak voor
de operatie is gemaakt; die zal doorgaan op woensdag 13 april. Daarna
zal Kenzo terug kunnen zien!

Nu komt het er alleen nog op aan om de nodige centen in te zamelen voor deze operatie die om en bij de 1400€ bedraagt.

Zeker nu na de plotse en dure ingreep voor Whoopy zal dat niet evident
zijn, maar we hopen op nog wat goede zielen die toch een bijdrage willen
leveren en op de snoepverkoop die nog zeker tot Pasen zal lopen.

Alle hulp is welkom! Ook voorstellen om op een markt/beurs of … te
gaan staan zijn héél welkom! Samen krijgen we veel meer gedaan!!!!

======================================

Update 09/03/2011:

Normaal had Kenzo dinsdag 08/03 een voorbereidende operatie moeten
ondergaan aan zijn tandjes omdat die hygiënisch moeten zijn voordat de
operatie aan de oogjes kan plaats vinden. Bovendien moeten er minstens
een viertal weken tussen de verdovingen zitten.

Het probleem is echter dat we nog steeds zijn suikerspiegel niet op peil
krijgen. Hopelijk lukt het snel zodat we de afspraak kunnen maken voor
zijn oogjes. Die wilden we graag plannen rond half april.

Op zich is het goed dat er nog wat tijd over gaat zodat we het geld
kunnen verzamelen want door de onverwachte kosten van Whoopy’s operatie
die bijna evenveel bedroeg als deze van Keno kregen we het even benauwd.
Uiteraard kunnen en willen we ook Kenzo de mogelijkheid op nieuwe
oogjes niet ontnemen!!!

========================================

Update 28/02/2011:

Ja!!!!!! er is zeker hoop! Vandaag werden Kenzo’s netvliezen getest en
het resultaat was héél positief: Netvliezen zijn onaangetast DUUUUUS
Kenzo zal binnenkort terug kunnen zien!

Voorwaarde is dat we eerst zijn tandjes laten reinigen en trekken waar
nodig omdat het risico op infecties anders te groot is voor de
oogoperatie. Dat gebeurt alvast op dinsdag 8 maart.

Kenzo is het blinde hondje dat op 4 februari ’10 toekwam nadat hij werd
afgestaan aan asiel Het Blauwe Kruis te Wommelgem. Gezien Kenzo
diabetespatiënt is kon hij niet in het asiel blijven en kwam hij bij ons
terecht. We proberen nu ook zijn suikerspiegel in tussentijd op peil te
krijgen en ook zal een Cushintest uitgevoerd worden om ook daarover
uitsluitsel te krijgen. Kenzo’s vacht is immers niet zoals het hoort.

Eén belangrijk punt dat bij dit alles komt kijken is het kostenplaatje;
de operatie zou ongeveer 1400€ bedragen. Dat is natuurlijk niet evident
om snel bijeen te krijgen. Daarom doen we een beroep op mensen die zich
betrokken voelen bij Kenzo’s lot en willen helpen. Hetzij door een
bijdrage voor zijn operatie te storten of door ideeën om geld in zijn
bakje te krijgen. Wie weet wil iemand nog snel een evenement of wat dan
ook ineen steken voor deze schat? Alle ideeën en initiatieven zijn
bespreekbaar!

================================== 

HELP KENZO AUB ZODAT HIJ TERUG KAN ZIEN!!!!!!!!!

Deze lieverd is nog maar negen jaar en reeds blind. Het is duidelijk dat
de diabetes niet tijdig is opgemerkt door het baasje waardoor de
cataract op de oogjes snel is toegenomen. Gelukkig heeft hij veel moed
en doorzettingsvermogen waardoor hij toch min of meer zijn draai hier
heeft kunnen vinden. Evident is het echter geenszins in een groep dieren
dus hopen we dat hij nog een eigen thuis mag vinden waar hem veel
aandacht en liefde wacht.

We informeerden echter in tussentijd bij de oogspecialist of er toch nog
een mogelijke oplossing zou kunnen zijn voor Kenzo’s blindheid en ja
hoor… die hoop is er! Als de netvliezen nog in tact zijn dan zou Kenzo
geopereerd kunnen worden en zou hij twee nieuwe lenzen krijgen zodat
hij opnieuw zou kunnen zien.

Maandag 28 februari hebben we een afspraak om de netvliezen te testen en
dan zullen we weten of Kenzo ooit nog zal kunnen kijken of niet.